Duurzaam bezorgen via een cityhub; iets voor mij?

WOE 15:30 - 16:00

Lezingenzaal 10

Thuiswinkel.org

De bevoorrading van steden gaat veranderen. Drukte in stedelijke gebieden neemt toe, het aantal zendingen naar zowel particulieren als retailers neemt toe en tegelijkertijd moet de stad leefbaar blijven. Dit betekent dat er nieuwe manieren gevonden moeten worden om de stad effectief te bevoorraden. 
De expertgroep City Distribution verwacht dat het Urban Consolidation Centre (UCC), of city hub, een belangrijke schakel in deze veranderingen zal zijn. Uitgangspunt hierbij is het overheidsbeleid dat er vanaf 2025 zero-emissie zones komen in de binnensteden van Nederland. Wij presenteren kritische succesfactoren voor succesvol een UCC en kijken naar de praktijk van emissievrije bezorging bij Fietskoeriers.nl.
Om te komen tot een effectief UCC moet er worden samengewerkt met verschillende stakeholders. Dit betekent ook dat diverse partijen actief hun rol moeten pakken. U gaat naar huis met concrete aanbevelingen over welke rol u kunt nemen als webwinkel, vervoerder, pionier of overheid. 

De presentaties van ShoppingTomorrow worden op deze website gedeeld.

 

  • Thema
    Logistiek

    Logistiek is vaak een onderschatte factor, maar blijkt vandaag de dag eens te meer de sleutel tot succes voor webwinkels. Wie immers zijn logistieke traject op orde heeft, kan klanten snel en met zekerheid bedienen. Of het nu onderdelenlogistiek, aan-huis-leveringen of voorraadoptimalisatie betreft, een klant wil weten waar hij of zij aan toe is. Het Thema Logistiek is breed, maar daardoor voor velen ook extra interessant. Misschien niet eens zozeer om de webwinkellogistiek zelf te verzorgen, maar minstens om te weten welke smaken er zijn in het effectief bedienen van klanten.