Bezoekersprofiel

Jouw deelname aan de Webwinkel Vakdagen heeft als doel om onder de aandacht te komen van jouw doelgroep om uiteindelijk meer rendement te realiseren. Om die reden is het van belang dat je weet wat het profiel van de bezoekers is, zodat je je boodschap hierop kunt afstemmen.

Stijgend bezoekersaantal

De afgelopen jaren is de beurs ongekend gegroeid en inmiddels al toe aan de 12e editie! Tijdens de eerste editie in 2007 wisten ruim 4000 bezoekers hun weg naar de Jaarbeurs te vinden, in 2011 waren dit er ruim 8000 en in 2012 passeerde het bezoekersaantal de magische grens van de 10.000. 

Tijdens de aankomende editie worden ruim 11.000 bezoekers verwacht.

Interessegebieden van de bezoeker

Interessant om te weten is welk percentage van de bezoekers geïnteresseerd is in jouw vakgebied. Onderstaande tabel laat de verschillende interessegebieden van de bezoekers zien.

Interessegebied

Bedrijfsgrootte

Eveneens belangrijk om te weten is wat de omvang is van de bezoekende bedrijven. Op deze manier kun je inzicht krijgen in het aantal medewerkers per bedrijf.

Bedrijfsgrootte

Soort bedrijf

Wat voor soort bedrijven komen er naar de Webwinkel Vakdagen en wat zijn hun bedrijfsactiviteiten?

soort bedrijf

Zaken doen na het beursbezoek 

Veel bezoekers geven aan dat een bezoek aan de beurs nuttig is geweest bij het bepalen van hun keuze voor een bepaalde oplossing of leverancier. Een ruime meerderheid (71%) geeft aan dat ze op termijn verwachten zaken te gaan doen met leveranciers die zij tijdens hun beursbezoek hebben ontmoet.     

zaken doen

Investeringsverwachting naar aanleiding van beursbezoek

Bezoekers van de Webwinkel Vakdagen zijn op zoek naar concrete, direct toepasbare oplossingen. Een meerderheid van de bezoekers (63%) verwacht oplossingen op korte termijn (binnen 6 maanden) binnen hun organisatie te implementeren. Een minderheid (16%) verwacht hier meer dan een jaar voor nodig te hebben. 

oplossingen

Beslissingsbevoegdheid bezoekers

Belangrijk om te weten is in welke mate de bezoekers aan de beurs de bevoegdheid hebben om te beslissen over e-commerce zaken. Een ruime meerderheid (67%) geeft aan beslisser of mede-beslisser te zijn. 

beslisser

Wil jij ook in contact komen met deze strategische beslissers? Schrijf je dan nu in als exposant.