BEZOEKERSPROFIEL

Jouw deelname aan de Webwinkel Vakdagen heeft als doel om onder de aandacht te komen van jouw doelgroep en uiteindelijk meer rendement te realiseren. Om die reden is het van belang dat je weet wat het profiel van de bezoekers is, zodat jij je boodschap hierop kunt afstemmen.

Stijgend bezoekersaantal

De afgelopen jaren is de beurs ongekend gegroeid en inmiddels zijn we toe aan de 12e editie! Tijdens de eerste editie in 2007 wisten ruim 4.000 bezoekers hun weg naar de Jaarbeurs te vinden, in 2011 waren dit er ruim 8.000 en in 2012 passeerde het bezoekersaantal de magische grens van 10.000 bezoekers.

Tijdens de aankomende editie worden ruim 12.000 bezoekers verwacht.

Interessegebieden van de bezoeker

Interessant om te weten is welk percentage van de bezoekers geïnteresseerd is in jouw vakgebied of andere gerelateerde velden. Dit kan ook helpen als je twijfelt op welke manier jij jezelf kunt presenteren op de beurs. Onderstaande tabel laat de verschillende interessegebieden van de bezoekers zien.

Interessegebied

Bedrijfsgrootte

Hoe groot zijn de bedrijven waar de deelnemers aan de beurs werkzaam zijn? Een relevante vraag voor jouw beursbezoek. Op deze manier kun je inzicht krijgen in het aantal medewerkers per bedrijf en het type professionals dat de beurs bezoekt.

Bedrijfsgrootte

Soort bedrijf

Welk soort bedrijven komen er naar de Webwinkel Vakdagen en wat zijn hun bedrijfsactiviteiten?

soort bedrijf

Zakendoen na het beursbezoek

Veel bezoekers geven aan dat een bezoek aan de beurs nuttig is geweest bij het bepalen van hun keuze voor een bepaalde oplossing of leverancier. Een ruime meerderheid (71%) geeft aan dat zij op termijn verwachten zaken te gaan doen met leveranciers die zij tijdens hun beursbezoek hebben ontmoet. Weer een reden om de beurs te bezoeken of als exposant op de beursvloer te staan!

zaken doen

Investeringsverwachting naar aanleiding van beursbezoek

Bezoekers van de Webwinkel Vakdagen zijn op zoek naar concrete, direct toepasbare oplossingen. Een meerderheid van de bezoekers (63%) verwacht oplossingen op korte termijn (binnen 6 maanden) binnen hun organisatie te implementeren. Een minderheid (16%) verwacht hier meer dan een jaar voor nodig te hebben.

oplossingen

Beslissingsbevoegdheid bezoekers

In welke mate hebben bezoekers aan de beurs de bevoegdheid om te beslissen over e-commercezaken? Handig om te weten, dus dat zochten we voor je uit. Een ruime meerderheid (67%) geeft aan beslisser of medebeslisser te zijn.

beslisser

Wil jij ook in contact komen met deze strategische beslissers? Schrijf je dan nu in als exposant.