Paul Alfing

senior consultant retail

Paul Alfing
Over Paul Alfing

Paul Alfing is expert in het Europese retail betaallandschap

Paul is Senior Consultant Retail bij Payments Advisory Group, een internationaal consultancy gespecialiseerd in het betalingsverkeerdomein dat samenwerking zoekt met alle stakeholders, waaronder processoren, banken, corporates, fintech, retail en overheid. Payments Advisory Group levert advies en implementatiediensten, interim-management, marktonderzoek en trainingen.

Voor Payments Advisory Group werkte Paul als Senior Advisor Payments bij Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor de B2C e-commerce sector in Nederland en was hij voorzitter van de e-Payments committee van Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie welke meer dan 75.000 bedrijven vertegenwoordigt die producten of diensten online verkopen aan consumenten.

Voor Ecommerce Europe was Paul technical expert in de Euro Retail Payments Board, voorgezeten door de European Central Bank, en Co-Chair van de ERPB Working Group on Payment Initiation Services. Bij Ecommerce Europe is Paul nog lid van de Digital Transactions and Innovation Taskforce.

Paul gebruikt zijn kennis en netwerk om klanten te helpen bij het ontwikkelingen van visie en strategie op onderwerpen als PSD2 en RTS, online identificatie, loyalty, blockchain, omnichannel oplossingen, en meer. Daarnaast wordt Paul regelmatig gevraagd als spreker of gastheer, van internationale events tot in company workshops.

Webwinkel Vakdagen Summer edition

7 & 8 juli 2021 Jaarbeurs Utrecht

Leading in Digital Commerce

Ga naar de website