De automotive kan met E-commerce verduurzamen, hergebruik auto-onderdelen en banden/velgen

WED 10:30 - 11:00

Lecture hall 6

De autobranche is zoals bijvoorbeeld de makelaarswereld een ouderwetse en traditionele branche. Oude grijze mannen die kapitaalintensieve business runnen hun bedrijf, zoals ze van hun vader en opa hebben geleerd.
Online presents en E-commerce zijn maar lastige en onbegrijpelijke woorden voor veel autobedrijven in Nederland. Waarom zou ik? Verkopen gaan toch prima zo? Of niet tijdens crisissen en recessies en dan ligt het aan de crisis en recessie.
De nieuwe generatie automotive eigenaren en managers bieden hoop. En E-commerce zal een sleutelfunctie spelen bij verduurzaming van de automotive. Steeds meer nieuwe elektrische auto's gaan uiteraard voor verduurzaming zorgen. Per 2035 mogen er geen brandstof auto's meer geproduceerd en verkocht worden in Europa. Maar dat betekent nog niet dat het huidig Nederlandse auto wagenpark, bestaande uit 9 miljoen brandstof auto's, volgend jaar elektrisch en dus een stuk schoner zijn!
Hoe zit het dan met verduurzaming van het huidige brandstof wagenpark en vooral de combinatie met E-commerce? Dat is simpel: er liggen stapels gebruikte en nieuwe onderdelen bij de autobedrijven en demontage bedrijven in Nederland (en Europa) te wachten voor hergebruik. Recycling dus.
Als deze onderdelen niet online komen, zullen ze ook nauwelijks gevonden worden door de eindgebruikers en garagisten die bijvoorbeeld een nieuwe koplamp zoeken. Of een nieuwe bumper die is beschadigd.
Hier speelt E-commerce een grote rol, in combinaties met online marketplaces zoals Marktplaats.nl, om niet zomaar een nieuwe bumper of koplamp bij de dealer te bestellen (wat uiteraard de dealer het liefst wil economisch), maar juist het hergebruik van gebruikte en dead-stock onderdelen stimuleert en een co2 besparing van ruim 80% oplevert!
Laten we de komende 10 jaar tijdens het afbouwen van brandstof auto's dus meters maken met slimme E-commerce tools om de miljoenen beschikbare auto-onderdelen met elkaar her te gebruiken. Om zodoende maximaal bij te dragen aan co2 reductie.

Theme(s):

Marketplaces