Geplaatst door: Aangeboden door bol.com

Samen ondernemen. Wanneer maak je de overstap naar een online winkelplatform?

Om te blijven groeien en meer klanten te bereiken, kun je ervoor kiezen om samen te werken met een platform zoals bol.com. Je opent dan als het ware een (extra) online winkel, en bereikt daarmee in één klap een groot publiek. Er zijn bovendien platforms die het logistieke proces voor jou op zich kunnen nemen; van opslag tot versturen, het afhandelen van klantvragen en retourzendingen. Daarnaast nemen platforms online marketing werkzaamheden uit handen, zoals een goede mobiele site of app volgens de laatste innovaties, een goede vindbaarheid in zoekmachines, verschillende betaalopties en schaalvoordelen zoals korting op verzendzegels. Zo houd jij tijd over om je te focussen op je onderneming en profiteren je klanten van de voordelen. Een samenwerking biedt dus groeikansen voor jouw onderneming door kennis en expertise te bundelen en daarmee samen aan moderne klantverwachtingen te voldoen.

No cure, no pay

Maar welk platform kies je? Naast betrouwbaarheid, bereik en kennis zijn ook de bijbehorende kosten een belangrijk overweging. Sommige platforms rekenen een maandfee of een minimale omzet. In het geval van bol.com kost het niets. Je betaalt pas een bemiddelingsbijdrage als je een artikel via bol.com verkoopt. Deze bijdrage bestaat uit een vast bedrag per artikel plus een percentage van de verkoopprijs.

Je handen vrij door je logistiek uit te besteden

Bij de aansluiting met een platform profiteren zowel het platform, de ondernemer en de klant. Zo werkt bol.com samen met ruim 20.000 lokale ondernemers om het assortiment op het platform uit te bouwen. Het platform biedt ook services voor partners door processen voor hen uit handen te nemen. Er komt ten slotte veel kijken bij het ‘onderhouden’ van een online winkel. Een voorbeeld van het bundelen van krachten is de service Logistiek via bol.com, waarbij de volledige fulfilment voor je wordt geregeld.

4 tips: het geheim van succesvolle verkoop via een winkelplatform

Met enkel een verkoopaccount op een platform ben je er nog niet. Ook online is het belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten door een zo goed mogelijke service te bieden tegen een scherpe prijs. Bol.com geeft vier tips voor succesvolle verkoop:

1. Zorg voor een breed en diep assortiment
De klanten in jouw regio of op je eigen site kunnen erg verschillen van de brede doelgroep op een platform zoals bol.com. Hierdoor kunnen populaire producten van je eigen winkel of website ook verschillen van die op een platform. Daarom is het goed om een breed assortiment aan te bieden.

2. Kom leverbeloftes na
Kies bewust voor een levertijd, zodat je je belofte waar kunt maken aan de klant. Een goede levering wordt regelmatig als belangrijkste reden genoemd voor herhaalaankopen, het maakt je betrouwbaar. Daarnaast kunnen ontevreden klanten negatieve beoordelingen achterlaten, wat invloed heeft op je toekomstige bestellingen.

3. Zorg voor een duidelijke en actuele productomschrijving
Onjuiste of verouderde productomschrijvingen leiden vaak tot verkeerde verwachtingen bij de klant, wat resulteert in een hoog percentage retourzendingen. Het is daarom belangrijk om je artikelen op de juiste manier aan te prijzen. Dit doe je door correcte en uitgebreide productomschrijvingen, duidelijke fotografie en eventueel een productvideo toe te voegen.

4. Prijs jezelf niet uit de markt
Online zijn prijzen heel eenvoudig te vergelijken, klanten doen dat dan ook regelmatig. Kijk daarom altijd waarin jij je kunt onderscheiden van andere aanbieders. Denk daarbij aan een uniek assortiment, goede service, een eigen merkidentiteit en natuurlijk een scherpe prijs. Door onderscheidend te zijn voeg je tenslotte meer waarde toe voor de klant.

Samenwerken met bol.com iets voor jou?

Ben je benieuwd geworden of een samenwerking met bol.com iets voor jou is? Ga snel naar www.bol.com/zakelijkverkopen voor meer informatie of kom langs op de bol.com stand tijdens de Webwinkel Vakdagen.

bol.com winkelplatform logsitiek uitbesteden

Reactie plaatsen