Van zolderkamer tot Europa veroveren, je vertrouwde baan verlaten om je passie te volgen!

DON 16:15 - 16:45

Lezingenzaal 1

Het begon allemaal op de zolderkamer, nu heeft het bedrijf Brew Monkey, dat bierbrouwpakketten verkoopt, 2 bedrijfsloodsen en 4 werknemers in dienst. Deze presentatie gaat over hoe je ontslag neemt bij een corporate en je droom najaagt. Waar begin je als je een start-up wilt beginnen? Waar loop je tegenaan? En welke kansen komen voorbij?

In 2018 heeft Sander de Jong het eerste zaadje geplant. Hij werkte toen nog in de levensmiddelenindustrie als Sales Manager maar het vuur begon te branden toen hij ontdekte wat zijn echte passie was. Zelf bier brouwen? Of het verkopen van bierbrouwpakketten om zelf thuis bier te brouwen. De start-up Brew Monkey begint op de zolderkamer met het verkopen via Bol.com en de eigen webshop, als snel blijkt de ruimte te klein en wordt er een loods gehuurd. Er ontstaat een nieuwe (online) categorie in een nichemarkt met een sterk merk als marktleider. Met een aansprekende eigen webshop met goede online vindbaarheid en aanwezigheid in social media bouwt Brew Monkey een eigen community. Uiteraard mag Bol.com niet ontbreken in het verhaal en biedt Amazon het potentieel om Europa te veroveren.

Als jij er van droomt om je baan op te zeggen en zelf te ondernemen, dan is dat vandaag de dag niet moeilijk, maar je moet het wel doen! Met de juiste growth mindset, vertrouwen, portie energie en lef.