Van on-premise software, naar een SaaS oplossing als Shopify Plus: Wat zijn de ervaringen en de eerste resultaten?

DON 12:00 - 12:30

Dit is een presentatie van 2020

Shopify

2018: op technisch vlak een jaar om snel te vergeten voor Rosefield Watches. Of toch niet? Het was ook een enorm leerzaam jaar, met inzichten waar andere bedrijven zeker wat aan kunnen hebben. Daarom gaat eigenaar Christiaan Bekker zijn verhaal delen: wat er in 2018 mis ging en wat Rosefield heeft gedaan om herhaling te voorkomen.

Voor de buitenwereld leek er niet heel veel mis te zijn bij Rosefield, maar niets was minder waar. Toenemende ICT kosten en steeds terugkerende problemen met de webshop zorgden uiteindelijk voor een dieptepunt op Black Friday & Cyber Monday in 2018. Dat was het moment van de waarheid: het moest afgelopen zijn met de IT problemen. Maar hoe?

Rosefield Watches draaide in 2018 op het (binnenkort uitgefaseerde) platform Magento 1. De logische stap naar Magento 2.x leek simpel, maar bleek een enorme kostenpost. Het woord ‘replatforming’ werd voorzichtig genoemd. Maar was een SaaS oplossing wel iets voor een organisatie als Rosefield Watches?  

Samen met Bob Rockland (Code.nl) boog Rosefield zich over de mogelijkheden. Hoe functioneert het huidige platform, en hoe kan een SaaS oplossing voor verbetering zorgen? Welke elementen gaan goed in deze oplossing en welke onontbeerlijke functionaliteit mist nog? Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Hoe gaan we opnieuw integraties met ERP en CRM systemen regelen? Kan er probleemloos worden opgeschaald? Hoe gaan onze dagelijkse werkzaamheden eruit zien? Wat heeft extra aandacht nodig? Waar kan je op vertrouwen?

Bob en Christiaan nemen je aan de hand en vertellen hoe ze de antwoorden op deze vragen vonden. Gebruik hun ervaringen om inzicht en duidelijkheid te krijgen over hoe een online merk van on-premise software als Magento naar een SaaS oplossing als Shopify Plus kan gaan.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door Shopify.