Shopstreaming: een doorbraak in thuiswinkelen

WOE 10:30 - 11:00

Dit is een presentatie van 2022

Met shopstreaming - of live shopping - wordt winkelen via livestreams bedoeld. Het stelt klanten in staat om door een winkel te “lopen”, te ontdekken en kopen, realtime vragen te stellen en zelfs met andere mensen in de winkel te communiceren alsof ze daar echt zijn. Het is een manier om klanten een unieke ervaring te geven en biedt ook andere voordelen; meer klantdata, intensievere klantrelaties, meer conversie en minder retouren. Het is de ideale mix van entertainment en e-commerce.

Het team van JohnBeerens.com streeft ernaar om niet alleen ‘the needs’ maar ook ‘the wants’ te leveren en net dat beetje extra service te bieden wat online shoppen zo leuk maakt. Dit doen ze door advies te geven op hun webshop, door klaar te staan in hun haarstudio en nu ook met een live shopping event.

Inspireren en enthousiasmeren, dat was het doel van het live shopping event. Eigenaar John Beerens gaf vier hairstyling-workshops om verschillende looks te creëren, mede-eigenaar Josephine Beerens beantwoordde alle inkomende vragen via de chat en influencer Romy Xsara met bijna een miljoen volgers op tiktok deelde haar beautyadvies. Het event heeft meer dan 500 vaste klanten bereikt en inspireerde talloze beauty-liefhebbers! Een prachtig begin voor een trend die standhoudt.