Shopping Award-winnaar Deleukstetaartenshop.nl: verwen klanten met een headless webshop

11:15 - 11:45

Dit is een presentatie van 2022

Happy Horizon - Creative Digital Agency

De consumentenmarkt en de technologie versnellen in een razend tempo. Tel daarbij op dat de consument steeds meer ‘verwend’ wordt en de concurrentie groter en slimmer. Wil je als e-commerce speler hiervan profiteren, dan moet je lef hebben en durven te pionieren. Deleukstetaartenshop.nl, dé specialist in taart en decoratie materialen, is zo’n speler. Zij maakten een gedurfde keuze in hun e-commerce strategie: in samenwerking met e-commerce bureau Experius - onderdeel van Happy Horizon, werd de Magento shop omgebouwd naar een headless e-commerce platform welke ook nog voldoet aan de eisen voor PWA.

De klanten van deleukstetaartenshop zijn meer dan consument, ze zijn fans van het merk en vormen een online community die geïnspireerd willen worden. Met zo’n 72% van de bezoekers die shopt via mobiel, is een krachtige mobile-first-aanpak noodzaak. De belangrijkste doelen van de webshop: klantenbinding en klaar zijn voor de toekomst.

Wat heeft deze strategie bijgedragen aan de groei van deleukstetaartenshop.nl? Hoe verliep de overstap naar headless e-commerce: wat waren de successen en welke valkuilen moet je vooral ontwijken? Hoe geef je jouw consumenten en fans digitaal het gevoel dat je dichtbij ze staat? Willemien Vos (Manager Digital Marketing & E-commerce van deleukstetaartenshop.nl) geeft je samen met Yannick Röling (CCO bij Experius - onderdeel van Happy Horizon) het recept voor groei in B2C e-commerce. Je moet het alleen zelf nog maken!