Optimaliseer klantbeleving en conversie in 15 minuten - met een eenvoudige e-commerce hack

WOE 12:10 - 12:30

Dit is een presentatie van 2020

Sooqr Search

Wil je in 15 minuten alles horen over een eenvoudige e-commerce hack die zorgt voor betere klantbeleving, terugkerende bezoekers en conversieverhoging? Tijdens deze presentatie zal Lucas Freriks, 'ambassador of search', alles vertellen over de optimalisatie van onsite search. De interne zoekfunctie (geen SEO - maar de zoekfunctie binnen een website en/of webshop) wordt vaak over het hoofd gezien en dat is doodzonde!

Waarom? Zoekende bezoekers die direct vinden waar ze naar zoeken, kopen tot wel 5x meer, bezoeken meer pagina’s, blijven langer op een website (of binnen een webshop) en hebben gemiddeld een hogere orderwaarde. Met een geoptimaliseerde interne zoekfunctie kun je omzet en conversie verhogen. En misschien wel het belangrijkste: een blije bezoeker, die komt terug. No-brainer toch?

Lucas Freriks is sinds 2015 'Ambassador of Search'. Sooqr Search maakt onsite search awesome. Met een geoptimaliseerde zoekfunctie voor zowel product als content, vinden bezoekers daadwerkelijk waar ze naar zoeken. Snel en relevant. Tijdens deze presentatie zal Lucas het belang van deze 'e-commerce hack' toelichten met voorbeelden en direct bruikbare tips.

  • Thema
    User experience & CRO

    Een geoptimaliseerde conversieratio (CRO) hangt samen met een goede user experience (UX). Dit draait om de interactie die een klant heeft met een product, website of mobiele app. Een goede UX zorgt voor een optimale conversieratio. UX gaat namelijk over de ervaring die de gebruiker heeft met het product. Deze hoeft niet altijd esthetisch optimaal te zijn, als het er maar voor zorgt dat de gebruikservaring positief is.