Meer groei met je webshop door inzet van Buy Now Pay Later (BNPL) betaalmethodes!

DIN 14:45 - 15:15

Lezingenzaal 2

Tinka

Om een webshop succesvol te laten groeien is het van belang te focussen op elementen die van waarde zijn voor de klant. Denk hierbij aan snelle levering, goede customer support en flexibele betaalmethodes. Binnen ons segment, electronica retail, is de concurrentie sterk en zijn de marges relatief laag. Het is dan ook belangrijk om je te onderscheiden van andere spelers op aanvullende services als dit niet mogelijk is op het product zelf. Wij richten onze aandacht voornamelijk op het continu verbeteren van onze propositie met toegevoegde services zoals uitbreiding van het productaanbod, extra labels voor bijvoorbeeld zakelijke gebruikers en ruimere levertijden.

Daarnaast is er in het verleden altijd gebruik gemaakt van marketplaces om de verkoop te stimuleren. Dit heeft echter voor- en zeker ook nadelen. Zo waren we in het verleden erg afhankelijk van de marketplaces waar de partners lang niet altijd voorop staan, maar er wel hoge commissies betaald moesten worden en je onvoldoende grip hebt op het proces. Dit moest veranderen om verder te kunnen groeien! 

Wij vonden de oplossing in zogenoemde BNPL betaalmethodes zoals Tinka. Door deze te implementeren konden we onze klanten meer opties bieden wat direct heeft geleid tot meer verkopen, hogere omzet en betere marges. Ook zien wij dat er klanten niet alleen via onze marketingcampagne binnenkomen, maar ook vanuit de BNPL aanbieders zelf.

Aanvullend hebben we meer grip gekregen op het klantproces omdat alle transacties plaatsvinden op de eigen website. Dit biedt vele mogelijkheden voor het opbouwen van verbeterde klantrelaties en het inzetten van efficiëntere marketing.

Buy Now, Pay Later als betaalmethode heeft er voor ons voor gezorgd dat het merk kon groeien, maar ook dat alle onderdelen binnen de organisatie er profijt van hebben en het risico wordt gespreid. 

Thema('s):

Payment