Hoe E-Commerce de sleutel tot succes is naar Vrijheid & International Ondernemen.

10:30 - 11:00

Lezingenzaal 3

Rebecca Braak (1990) is na haar studie bedrijfskunde op de e-commerce afdeling bij KLM gaan werken. Dit heeft haar zo'n sterke basis gegeven dat ze tijdens het reizen in Zuid Amerika van verschillende ideeën goedlopende bedrijven heeft kunnen oprichten. Nu is ze na 10 jaar weer terug in NL en is ze drie bedrijven rijker.

Toen Rebecca aan het reizen was in Zuid Amerika dacht ze vaak na over de vraag waar ze haar hele leven in zou willen werken. Paarden was altijd al haar passie en toen ze de link legde tussen KLM crew & paardrijtours kon EcuaHorseRides beginnen! Ze kocht en oude jeep in Ecuador en begon de promotie bij KLM. In de vrije uurtjes bouwde ze haar website en zo'n 5 dagen per week was ze met de KLM crew op pad om de Ecuadoriaanse Andes te ontdekken te paard.

Naast paardrijtochten werden er ook meer soorten reizen gevraagd zoals rondreizen in Ecuador, Galapagos, Colombia en Peru. Rebecca wilde hier ook op inspelen dus toen is de tour operator Rebecca Adventure Travel onstaan. Met een team van 15 reisprofessionals worden nu vanuit Quito authentieke & luxe rondreizen georganiseerd.

In de pandemie was Rebecca in Ecuador en zag ze hoe de vele vergelegen gemeenschappen niet meer van hun prachtige handgemaakte producten af kwamen. In Ecuador zijn er nog veel Quichua en zij maken de mooiste alpaca dekens, poncho's en sjaals. Deze kunst, gemixt met Nederlands design levert prachtige producten op. De naam EcuaFina was snel bedacht (Ecuador & Finest) en ze worden nu online verkocht en in de "Travel Concept Store" in Zutphen.

Al deze avonturen waren niet mogelijk geweest zonder e-commerce kennis zoals website en app design, UX, APIs, Email Marketing, SEO, SEA en de nodige programma's zoals Wordpress, WooCommerce, Lightspeed, SEO, Mailchimp, Exact, Hubspot en nog veel meer.

De vrijheid die Rebecca heeft gecreëerd met het zien van een kans, het vertalen naar propositie, de opzet, en de uitvoering heeft haar een rijk leven gegeven. Samen met haar man en twee kinderen reizen ze veel en kunnen de bedrijven compleet remote bestuurd worden. In deze tijd is het mogelijk om overal ter wereld een bedrijf op te zetten en remote te besturen als je maar basiskennis hebt van e-commerce.

Thema('s):

Startup