Headless Commerce op Shopify Plus: de toekomst van super snel en flexibel e-commerce.

WOE 16:30 - 16:50

Dit is een presentatie van 2020

Shopify

Een flexibel, schaalbaar en extreem snel e-commerce platform is essentieel om jouw merk klaar te maken voor de toekomst. Tijdens deze presentatie geeft Ask Phill je een inkijk in de wereld van headless e-commerce op Shopify (Plus). Kom er achter wat headless commerce is en wanneer het interessant is voor jouw business.

Tijdens de presentatie introduceren we het concept “headless commerce”, een manier van development van e-commerce systemen gericht op het maximaliseren van flexibiliteit en snelheid, 2 essentiële eigenschappen voor een succesvol en toekomstgericht e-commerce platform. Na een aantal jaar te hebben gewerkt met (inter) nationale e-commerce bedrijven delen wij graag onze kennis over waarom Ask Phill als Shopify Plus agency ervoor kiest om grotere merchants headless commerce te adviseren in combinatie met Shopify Plus.

De belangrijkste redenen dat wij als agency hebben gekozen voor een headless setup zijn: snelheid, performance, flexibiliteit, customer experience, PWA mogelijkheden en schaalbaarheid. Dit is de reden dat een aantal van de grootste innovatieve e-commerce merken wereldwijd zoals; Glossier, Ritual, Ace & Tate, Charlotte Tilbury, Urban Outfitters een headless architectuur gebruiken. Maar headless commerce is niet voor elke merchant weggelegd vanwege hogere ontwikkelingskosten en verhoogde complexiteit. Wanneer je als merk e-commerce serieus neemt, voor wilt lopen op het gebied van innovatie en op zoek bent naar een super snel en flexibel e-commerce systeem is een headless architectuur de enige keus.

Daarnaast geven we inzicht in de setup die wij gebruiken bij de ontwikkeling van onze headless platformen van onze klanten. De hoofdrolspeler in onze setup is Shopify Plus in combinatie met Contentful CMS die verder worden aangevuld door andere microservices om zo “the best of both worlds” te creëren. Microservices zijn hele specifieke SaaS software oplossingen die heel goed zijn in een bepaald onderdeel. Hierdoor kan je wanneer er een beter alternatief beschikbaar is de microservice die is verouderd gemakkelijk uitfaseren en een nieuwe tool aan de tech stack toevoegen.

Tot slot zullen we een succesvolle case bespreken van een klant die de overstap heeft gemaakt van een Lightspeed, Magento of Woocommerce naar onze headless commerce oplossing op Shopify Plus.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door Shopify.