De herplatformering van Walra.nl naar het Shopify Plus platform

14:45 - 15:15

Lezingenzaal 1

Walra, sinds 1873 het merk voor bad-, bad en keukentextiel, heeft in september 2023 haar webshop volledig in een nieuw jasje gestoken. Het werd tijd om het platform en alle connecties te herzien, want de techniek en infrastructuur was sterk verouderd. Ik neem jullie mee van selectieprocedure tot livegang.

Tijdens een intensief project van ongeveer 12 maanden, waarvan 6 maanden selectieprocedure, zijn we op 28 september 2023 live gegaan met onze volledig vernieuwde webshop, draaiend op het Shopify (Plus) platform. Tijdens dit project hebben we ons gericht op 5 pilaren;

- Snelle(re) time to market
- Techniek, functies en schaalbaarheid
- Verbeterd design
- Optimalisatie van operationele processen
- Gebruiksvriendelijkheid (front en backend)

We maken door het gebruik van het shopify platform, ook gebruik van een rijk eco-landschap. Denk aan 3th-party connecties met o.a. Channable, Klaviyo, Montapacking, Returnless, en Mollie. Daarnaast biedt de app-store van Shopify tal van functionaliteiten zodat je relatief snel gedegen en bewezen optimalisaties kan doorvoeren op je webshop.

Bovendien ontwikkeld Shopify continu door, en heb je 2 keer per jaar tal van nieuwe functionaliteiten welke (binnen je licentie) kosteloos beschikbaar worden gesteld.

Walra is onderdeel van Vespo BV, een groothandelsbedrijf in huishoudtextiel. We leveren eigen merken en private label.

Onze groothandel en ecommerce processen draaien naast elkaar in een complex en verweven applicatie-landschap. Met de komst van Shopify hebben we eenvoud teruggebracht op de ecommerce processen, waardoor we meer focus en ruimte hebben voor verdere groei.

Ook het verder uitrollen van andere merken-webshops staat op de roadmap, binnen een nieuw, gedegen en flexibel e-commerce landschap!