Alles-in-één systeem, kan dat echt? Ja, en Spinning.eu legt uit waarom.

14:45 - 15:15

Dit is een presentatie van 2023

Logic4


Mad Dogg Athletics Europe B.V. in Maassluis is het Europese hoofdkantoor van Mad Dogg Athletics, Inc. Bekend van de merken Spinning®, Peak Pilates®, FitCore™, CrossCore®, Resist-a-ball®, SPINFitness® en Ugi®

Hiervoor draaide dit Europese hoofdkantoor op een Amerikaans e-commerce platform. Hoewel een gerenommeerd platform, bleek het niet toegespitst op de Europese markt. Zo was het platform niet klaar voor de nieuwe btw-regels voor e-commerce in de EU. Verder was er geen mogelijkheid om met het ERP systeem te koppelen en moest er veel data worden overgetypt wat leidde tot een inefficiënt orderproces.

Het vele handwerk, de beperkingen van het systeem en de groeiambities zorgden ervoor dat Mad Dogg Athletics op zoek ging naar nieuw e-commerce platform. De zoektocht startte tijdens een eerdere editie van de Webwinkel Vakdagen. Er werd met meerdere partijen gesproken.

Belangrijke criteria voor dit nieuwe e-commerce platform waren o.a.:
- Het kunnen bedienen van meerdere kanalen (b2b, b2c, b2b2c) vanuit één platform.
- Webshops voor meerdere landen vanuit dezelfde backend (multishop).
- Kunnen omgaan met de nieuwe btw-regels voor e-commerce.
- Het moet met de bestaande ERP- en PIM software te koppelen zijn.

Mad Dogg Ahtletics vond de oplossing in een alles-in-één systeem. Hoewel niet op zoek naar een ERP systeem (dat hadden ze vijf jaar daarvoor al vervangen) bleek de combinatie van alle e-commerce- en ERP functionaliteiten in één pakket nog een aantal belangrijke extra voordelen te bieden.