15 jaar van online pionieren in de luxewereld

11:15 - 11:45

Dit is een presentatie van 2022

In 2007 was Alon Ben Joseph, de eigenaar van Ace Juweliers, de eerste juwelier in de wereld die geauthoriseerd werd door de Zwitserse luxemerken om online te verkopen.

Vijftien jaar laten deel hij de succesverhalen, de misstappen en toekomstplannen in de luxewereld van diamanten, juwelen en horloges van deze online pionier.

Tijdens zijn presentatie worden de kanaalconflicten van de begin jaren 2000 benoemt en de doorbraak met dank aan Neelie Kroes. Het verbod van luxemerken om online te verkopen en hoe het uiteindelijk wel gelukt was om geauthoriseerd te worden om als eerste te verkopen in de wereld. De term omni-channel retail werd niet eens gebruikt in die tijd en hoe de strategie gevormd werd en bekroond is met drie Thuiswinkel Awards.

Verder komen nog meer succesverhalen aanbod, wat er misging, wat beter kon en uiteraard wat de toekomstplannen zijn. Uiteraard kan het verhaal over de eerste bitcoin betaling die ontvangen werd niet missen. En, zal gedeeeld worden wat er nu gedaan wordt met blockchains en NFTS.