SDD

SDD

SDD is naast producent ook leverancier van document finishing oplossingen voor grafische bedrijven en centrale printafdelingen.

Als importeur van hoogwaardige nawerkingsmachines bieden wij u een professionele oplossing aan voor uw digitale printomgeving.

SDD biedt dus print finishing oplossingen voor inline, nearline en offline toepassingen. Ook vindt u bij SDD een breed assortiment aan verbruiksartikelen voor het binden, nieten, coaten, lamineren, vergaren, toevoeren, rillen, vouwen, snijden, en perforeren. Dit voor zowel geprinte als offset gedrukte output.

Sinds de oprichting in 1999 werkt SDD samen met wereldmerken als Plockmatic, Morgana en Uchida.

Naast de verkooporganisatie ontwikkelt SDD zelf hoogwaardige finishing apparaten met de meeste geavanceerde technologie├źn. Wij zijn een waardevolle partner voor wereldwijde projecten voor inline finishing systemen met printers van Canon, Xerox, Konica Minolta, HP en RISO. SDD produceert deze systemen in Nederland.

Service van SDD

Naast een portfolio van nabewerkingsapparatuur van hoge kwaliteit biedt SDD diverse servicemogelijkheden om een optimale performance en een hoger rendement te garanderen. Hiermee is de kans op storing en slijtage verminderd. Daardoor blijven uw onderhoudskosten laag en wordt stagnatie van de productielijn voorkomen. Onze flexibele serviceafdeling biedt hiervoor zowel simpele als all-in serviceoplossingen.

Geschiedenis van SDD

SDD staat voor Smart Dedicated Design. Het bedrijf is in 1999 opgericht door Roland Oudsen met als doel de nabewerking van digitale printprocessen te automatiseren. Dit door koppelingen te maken tussen printers en de finishing apparatuur. Het bedrijf is gevestigd in Emst. Midden in Nederland.

In de loop der jaren is SDD gegroeid tot een volwaardige expertise partner op het gebied van document finishing met innovatieve oplossingen voor de digitale print markt. Er zijn meer dan 60 verschillende producten uitgebracht. Sinds 2004 is SDD ook importeur van finishing systemen van gerenommeerde merken zoals Plockmatic, Morgana, D&K, JBi, Uchida en Vivid.

Vandaag houdt SDD het volledig productieproces in eigen hand. Van ontwikkeling en design, tot productie, levering en onderhoud van document finishing oplossingen. De producten worden vanaf dag 1 ontwikkeld en gebouwd volgens de laatste wereldnormen en markteisen.

Ook SDD maakt gebruik van de nieuwste 3D-printtechnologie├źn.

Zowel voor haar R&D als voor het produceren van onderdelen voor haar eigen machines. Deze kennis en toepassingen hebben geleidt tot de overname van het 3D-print bedrijf AMR Europe B.V. welke nu een volwaardige dochterbedrijf is. AMR Europe is importeur Benelux voor Markforged, Cubicon en 3DGence 3D-printsystemen.