Mondial Relay

Mondial Relay

De Europese pakketservice Mondial Relay, onderdeel van de InPost S.A. Group, opende in 2021 de deuren van haar distributiecentrum in Vianen. Met inmiddels meer dan 1.200 op- en afhaalpunten is Mondial Relay de snelst groeiende out-of-home pakketservice in Nederland met een duurzame en klantvriendelijke oplossing voor 'last mile delivery'.

Naast B2C verzendingen verzorgt Mondial Relay ook de leveringen tussen consumenten. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer Nederlanders (59%) hun pakket graag bij een ophaalpunt laten leveren. Bovendien maakt Mondial Relay het, dankzij haar Europese netwerk en vriendelijke tarieven, ook gemakkelijker voor zowel bedrijven als consumenten om een internationale zending te doen. De internationale pakketservice van Mondial Relay is inmiddels al beschikbaar in 9 Europese landen. 

Omdat PUDO's en Pakketautomaaten de toekomst van een duurzame 'last mile' markeren, zal Mondial Relay ook zogeheten APM leveringen gaan aanbieden in de Benelux. Breng een bezoek aan de Mondial Relay tijdens de Webwinkel Vakdagen om hier alles over te horen.  

Mondial Relay heeft in Europa een uitgebreid netwerk van meer dan 58.000 pick-up en drop-off points (PUDO's/Pakketautomaaten) en 40 regionale logistieke depots, waarmee meer dan 120.000 e-commerce bedrijven worden bediend. In de twaalf maanden tot 28 februari 2021 heeft Mondial Relay ongeveer 140 miljoen pakketten verwerkt en meer dan 400 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd.

In juli 2021 heeft InPost de overname van Mondial Relay succesvol afgerond om Europa's toonaangevende out-of-home geautomatiseerde oplossing voor e-commerce te creƫren.