Active Ants BV

Active Ants BV

Active Ants vervult alle e-commerce fulfilment diensten voor webwinkels. Wij slaan goederen op, verpakken ze en regelen de verzending. Maar we gaan verder. Met onze unieke, geautomatiseerde fulfilment oplossing, waar robot, mens en machine naadloos samenwerken, maken we onze klanten, de webwinkels, succesvoller. Zowel nationaal, als internationaal.

Voor wie?
Inmiddels verzorgt Active Ants voor meer dan 250 webwinkels de complete fulfilment. Webwinkels zoals Stox Energy Socks, Mr Marvis, Mud Jeans, Basic Fit en Weight Watchers hebben al hun voorraad, orderpick en verzending toevertrouwt aan Active Ants. Door de explosieve groei van het bedrijf is er echter nog meer dan genoeg ruimte voor nieuwe klanten uit de fashion, voedingssupplementen, of andere small consumer goods industrieën. 

Meest efficiënte en kwalitatieve oplossing.
Active Ants is uniek door het gebruik van een state-of-the-art fulfilment proces dat is ontstaan uit jarenlange ervaring en innovatie. Na het opstarten van de eerste webwinkel in Nederland, shop.nl, besloten oprichters Jean Lahaye en Jeroen Dekker zich volledig te richten op de logistiek rondom online bestellingen. Met hun opgedane kennis bij shop.nl en de ambitie om het orderverwerkingsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen door middel van machines en robots werd Active Ants opgericht. 

AMR Carrier Robots

Nadat Active Ants in 2015 als een van de eerste bedrijven het revolutionaire AutoStore systeem (goods-to-man) in gebruik nam, werd de eerste stap gezet naar een volledig geautomatiseerd fulfilment proces. Na de opening van een gloednieuw magazijn in Roosendaal in 2020 was de Active Ants fulfilment oplossing 2.0 een feit. We vertellen je graag de voordelen:

  • De AutoStore slaat producten 6x efficiënter en diefstal- & stofvrij op in tegenstelling tot een traditioneel magazijn. De robots die over de grid rijden brengen de producten naar onze medewerkers. 
  • Onze dozen-opzetmachines presenteren precies de juiste maat doos d.m.v. onze 3D-scan & fit software. Hierdoor hebben wij geen opvulmateriaal nodig en versturen we nooit een te grote doos.
  • AMR-draagrobots vervangen traditionele transportbanden en zijn de lijm binnen het proces. Ze brengen lege dozen naar de pickpoort, gevulde dozen naar de inpakmachines en sorteren ingepakte pakketten naar de juiste vervoerder.
  • De automatische inpakmachines knippen en vouwen de gevulde doos zo klein mogelijk. Daarna wordt de doos afgesloten met een deksel, die compleet naar eigen design van de webwinkel, in full-color, geprint kan worden. 

Tailor-made lid example

Al deze robots en machines zorgen samen voor de meest efficiënt mogelijke fulfilment oplossing. Ze maken het proces duurzamer, sneller, minder foutgevoelig en last but not least; menselijker. Al het zware werk wordt namelijk door de robots en machines gedaan, waardoor het leukere (en belangrijke) werk overblijft voor onze medewerkers.

Snelle Koppeling en Online Dashboard
Wanneer klanten een eigen webshop hebben ontwikkeld, is het zeer gemakkelijk om die te koppelen aan het fulfilment systeem van Active Ants. Voorraad, prijzen, bestellingen en track&trace informatie gaan dan real-time heen en weer. Daarnaast geeft ons zelfgemaakte WMS, Maya, duidelijk inzicht in alles wat je wil weten over jouw webshop aan de hand van duidelijke rapportering en dashboards. Voor Magento, Lightspeed, Woocommerce en Shopify webshops heeft Active Ants een plug & play connector klaarliggen. Koppelen met Active Ants is dan ook kinderspel.


Het hoofdkantoor van Active Ants is mooi centraal gevestigd in Nieuwegein. Daarnaast heeft Active Ants ondertussen vestigingen in Roosendaal, Northampton (VK), Willebroek (België) en Dorsten (Duitsland).

Je interesse gewekt? Klik hier om onze website te bezoeken!

Business partner TW