Slimstock

Slimstock

De juiste voorraad, op het juiste moment, in de juiste winkel

Met ruim 700 klanten is Slimstock Europees marktleider op het gebied van specialistische software voor forecasting, demand planning en voorraadoptimalisatie. Elke dag werken ruim 200 professionals met veel passie om onze klanten te laten outperformen op ons vakgebied.

E-commerce | voorraadoptimalisatie software voor webshops

Geen voorraad in je webshop leidt tot lost sales: je klanten gaan naar de concurrent. Slim4 helpt zowel traditionele retailers met een online shop als zelfstandige webshops bij het optimaliseren van de productbeschikbaarheid. De software verhoogt de servicegraad en optimaliseert de voorraad voor ieder webshop assortiment, van 1.000 tot 5 miljoen artikelen.

Management by Exception

Prijstransparantie leidt binnen de e-commerce tot meer onregelmatigheid in de vraag dan binnen de traditionele retail. Slim4 signaleert uitzonderlijke uitschieters en andere onverwachte issues volgens het Management by Exception principe. Op basis van dagelijkse exceptierapporten uit de software kan de voorraadplanner op tijd actie ondernemen waar nodig. Zo worden overvoorraad en 'lost sales' vermeden.

Multichannel voor zowel consumenten als bedrijven

Een webshop heeft een ander afzetpatroon dan een fysieke winkel. Als online bestellingen in het centrale distributiecentrum worden verzameld, moet je deze afzonderlijk forecasten en een reservering maken binnen de bestaande centrale voorraad. Slim4 maakt de vraag van de winkel en webshop inzichtelijk en maakt een basisforecast voor iedere afzetstroom. Wanneer het klantenbestand uit zowel particulieren als bedrijven bestaat, kan Slim4 grotere B2B orders identificeren en uit de basisforecast filteren. 

Solutions

 

Presentation(s) given by Slimstock