De platformeconomie

Whitepaper platformeconomie

online shoppen heeft de toekomst. Als het gaat om innovatie, zijn we gewend om naar het Westen te kijken, maar de koplopers op het gebied van de platformeconomie en e-commerce zitten in Azië.

Wat kunnen we van hen leren?

Download whitepaper

Mobile first

Whitepaper mobile first

Consumenten spenderen per dag 180 minuten op hun smartphone. Van deze 180 minuten besteden ze gemiddeld 170 minuten binnen apps. De grootste groei binnen apps in 2017 zien we terug in de categorie Shopping (+54% t.o.v. 2016). Dit biedt kansen voor e-commerce en online ondernemers.

Download whitepaper

Logistiek uitbesteden

Whitepaper logistiek uitbesteden

Waar men een aantal jaar geleden nog best vijf dagen wilde wachten, verwachten klanten nu dat ze zelf kunnen bepalen wanneer hun bestelling wordt bezorgd. Nog dezelfde avond, of juist drie dagen later. Maar hoe zorg je er nou voor dat je klanten kunt bieden van je ze belooft?

Download whitepaper

WAAROM DROP SHIPPING!?

dropshippingwp

Drop Shipping is not a novelty, but the direct-to-customer model is certainly on the rise. However, not everyone is aware of this. So, what exactly is drop shipping? Why should a company choose drop shipping and which factors should a future drop shipper look out for? Which role does Amazon play and how do wholesalers cope with it? Just a few justified questions, simply because there is still very much unknown about drop shipping.

Download the free whitepaper >>

 

The Subscription Economy

The subscription economy

In de zogeheten Subscription Economy draait het om diensten die inspelen op de behoeftes van de hedendaagse consument: Subscription Services, of op zijn Nederlands: abonnementsdiensten. Voorlopers als Netflix en Spotify zijn al verweven in ons dagelijks bestaan. Niemand die nog een dvd huurt, een cd koopt of een mp3 downloadt. Maar is dit verdienmodel voor iedereen weggelegd?

Download de gratis whitepaper >>

Hoe Wijnvoordeel zijn koppositie behoudt

Wijnvoordeel whitepaper

Wijnvoordeel.nl is een van de eerste online wijnwinkels van Nederland. Vanaf 1999 is de shop al actief. De propositie: gerenommeerde wijnen tegen spectaculair lage prijzen. Inmiddels is Wijnvoordeel de nummer 1 online retailer voor wijnen in Nederland, en timmert ze hard aan de weg in ondermeer Duitsland en België. 

Dat succes komt ze niet aanwaaien. Wijnvoordeel heeft innovatie in haar DNA zitten en geldt als een zeer vooruitstrevende speler op het gebied van online retail en marketing. Niet afwachten, maar als eerste uitproberen – dat is hoe Wijnvoordeel haar succes waarborgt.

Download het whitepaper

BEURSDEELNAME

whitepaper beursdeelname

Leuk, een beurs! En nu? Hoe maak je van dit event een effectief succes? In dit document hebben we een aantal handige tips, tricks en geheugensteuntjes verzameld. De basis hiervoor is onze jarenlange ervaring met het organiseren van beurzen als Organisatie Groep Zuid (OGZ). Maar de belangrijkste input is uiteraard afkomstig van diverse gesprekken met standhouders en bezoekers. Zij zijn het die kunnen aangeven of een beurs voor hen succesvol was, of juist niet.  

Download de gratis whitepaper >>

AANBEVELINGSGIDS
SOFTWARELEVERANCIERS

Whitepaper aanbevelingsgids softwareleveranciers

Een goed lopende webshop lijkt de heilige graal voor ondernemers. Dat is ook steeds vaker het geval. Zeker voor de pure webwinkels, dus zonder stenen shop. Ondernemers die een goed idee hebben, moeten dit zien om te zetten in een succesvolle webshop met dito verkopen. Dat is onder aan de streep het doel: omzet behalen en winst maken met een goed idee, service of producten. 

Download de gratis whitepaper >>

 

Sfeer binnen e-commerce

ecommerce sfeer

De e-commerce sector transformeert. Koplopers zetten de paden uit, volgers en achterblijvers pikken de elementen eruit die hun
business verder kunnen helpen. Daarbij spelen een paar onderwerpen een zeer belangrijke rol. Dit zijn: real-time customization,
same day delivery, personalisatie versus privacy en chatbots voor klantenservicedoeleinden. Wie zich verdiept in deze topics en
gebruik maakt van de beschikbare mogelijkheden, kan zichzelf onderscheiden van de concurrentie.

Download de gratis whitepaper >>

VERANDEREND CONSUMENTEN-
GEDRAG IN RETAIL

Whitepaper veranderend consumentengedrag in retail

Onder druk wordt alles vloeibaar. Retailers stromen naar richtingen waarvan ze vijf jaar geleden het bestaan nog niet kenden. Heeft de ‘nieuwe consument’ nog wel behoefte aan verkopers in de winkelstraat? Welke consequenties heeft dit voor het retaillandschap? Op welke manier kunnen en moeten retailers hierop inspelen? 

Download de gratis whitepaper >>

TOP 6 TRENDS IN
E-COMMERCE

Top Trends in ecommerce

Door de enorme groei die E-commerce doormaakt is het van belang de belangrijkste trends te omarmen. Waar liggen de belangrijkste kansen en uitdagingen?

Download de gratis whitepaper nu! >> 

 

DATA SCIENCE EN
RECOMMENDER SYSTEMS

Whitepaper data science

De huidige recommender systems zijn goede voorbeelden van hoe het gebruik van data kan leiden tot het bouwen van profielen en een onderneming op basis daarvan kan handelen. Toch is er nog een wereld te winnen op het gebied van recommendation systems

Download de gratis whitepaper >>