AVG

Wetgeving is live maar kennis bijhouden is noodzakelijk

Privacy is een groot goed en dat heeft de EU prima begrepen. De AVG is inmiddels ‘live’, maar stelt een aantal ondernemers nog steeds voor vragen. Zoals: hoe moet je als bedrijf voldoen aan de geldende privacywetgeving. Gelukkig is er tijdens de Webwinkel Vakdagen binnen het Thema AVG voldoende expertise aanwezig.

Ondersteunende applicaties
Diverse sprekers gaan dieper in op de manieren waarop webwinkels er zeker van kunnen zijn dat ze voldoen aan de AVG. Eén van de manieren om dit te realiseren is met behulp van applicaties die ondersteunen bij het leggen van veilige 1-op-1 relaties tussen personen en organisaties. Dappre laat zien hoe deze aanpak werkt. Personen kunnen vervolgens zelf beslissen welke data ze delen en met wie. 

Praktische vertaalslag van wetgeving
Eén presentatie gaat specifiek in op de uitdagingen die DDMA-leden (branchevereniging voor data en marketing) hebben met de AVG. Matthias de Bruyne laat zien welke vraagstukken er vooral leven onder de DDMA-leden. Hij geeft vanuit zijn rol als legal counsel advies en voorlichting over onder andere privacy. De focus ligt daarbij nadrukkelijk op de praktische vertaalslag van wetgeving, regels en richtlijnen naar de marketingpraktijk. 

Bijblijven op privacygebied
Thuiswinkel.org stelt dat privacy een unique selling point is. Vincent Romviel zal laten zien hoe webwinkels, mits ze goed omgaan met persoonsgegevens, een streepje voor kunnen hebben op de concurrentie. Klanten letten erop hoe webwinkels met hun persoonsgegevens omgaan. Aanvullend aan deze presentaties zijn er binnen het Thema AVG nog veel meer interessante verhalen. Deze bijwonen is dé manier om bij te blijven op het gebied van privacywetgeving. 

Bekijk de presentaties over dit thema