Personalisatie

Personaliseren met e-mailmarketing en ads

Hoe preciezer je als online onderneming een consument kunt bedienen, des te groter de kans op succes. Binnen het Thema Personalisatie laten diverse bedrijven zien welke mogelijkheden er zijn om consumenten te bedienen. Personalisatie wint snel aan populariteit, niet in de laatste plaats omdat er steeds meer kant-en-klare oplossingen zijn die ondernemers in kunnen zetten.

Personaliseren customer journey
Uiteraard zijn het de succesverhalen die in het oog springen. Zo wist Dekbed-discounter de volledige customer journey te personaliseren. Het resultaat hiervan is dat de online retailer de conversie met ruim 31,2 procent zag stijgen. De ROI, de terugverdientijd, in de investering die het bedrijf deed kwam daarmee uit op minder dan een werkweek. 

Van schieten met hagel tot gericht benaderen
Google ads inzetten is een manier om gericht consumenten te prikkelen. Toch voelde de inzet van de online advertenties lang als schieten met hagel. Inmiddels is het ook mogelijk om deze ‘ads’ te personaliseren en dat biedt volgens MvH Media veel mogelijkheden in het gericht benaderen van consumenten. 

Smaken verschillen
Smaken verschillen van persoon tot persoon. Het is exact de reden waarom de Wijnbeurs binnen het Thema Personalisatie laat zien hoe het klanten via on- en offline kanalen een geoptimaliseerd wijnaanbod laat zien dat aansluit bij het smaakprofiel van de bewuste klant. Aan de basis van de personalisatie ligt de gestructureerde inzet van data en de bijdrage van gepersonaliseerde e-mails. Ook een andere drankverkopende partij zet moderne tools in voor het benaderen van klanten. Gall&Gall laat in een presentatie zien hoe het een cloudgebaseerde marketingoplossing heeft ingezet om klantdata te gebruiken en personalisatie in e-mail toe te passen. Maar de WWV biedt, zeker waar het het Thema Personalisatie aangaat, meer dan alleen bed- en drankvoorbeelden. Duik eens in de indrukwekkende lijst met presentaties en laat je inspireren tijdens de beurs!

Bekijk de presentaties over dit thema