Logistiek

Belangrijker dan menig webshop zich realiseert

Logistiek is vaak een onderschatte factor, maar blijkt vandaag de dag eens te meer de sleutel tot succes voor webwinkels. Wie immers zijn logistieke traject op orde heeft, kan klanten snel en met zekerheid bedienen. Of het nu onderdelenlogistiek, aan-huis-leveringen of voorraadoptimalisatie betreft, een klant wil weten waar hij of zij aan toe is. Het Thema Logistiek is breed, maar daardoor voor velen ook extra interessant. Misschien niet eens zozeer om de webwinkellogistiek zelf te verzorgen, maar minstens om te weten welke smaken er zijn in het effectief bedienen van klanten. 

Met bezorgopties naar hogere conversie
Bezorgopties zijn een belangrijke factor bij de keuze van een consument voor de ene of de andere webshop. Duidelijkheid moet te allen tijde voorop staan. Deze zaken en nog veel meer tips staan centraal in de presentatie van PostNL. ’s Lands grootste pakketbezorger laat onder andere zien hoe je als webshopondernemer de conversie van de webwinkel met tien procent kunt laten stijgen. In een andere presentatie gaat het bedrijf dieper in op de ins en outs van retourbeleid, een aspect van webwinkelen dat marges kan maken of breken. 

Waarde van fulfilment
De keuze om webwinkellogistiek uit te besteden kan verstandig zijn. De beslissing dit te doen leidt bij de oprichter en bedenker van Poederbaas tot tevredenheid. Active Ants laat in een presentatie zien op welke manier de webshop hierdoor de juiste focus kan houden en geeft aan welke waarde het fulfilmentbedrijf toevoegt aan de webshop. 

Voorraadbeheer
Logistiek is meer dan alleen bezorgen, voorraadbeheer is ook een erg belangrijk aspect. Webshops willen meer assortiment kunnen bieden tegen een scherpere prijs. Het resultaat is dat aanbod en vraag meer in onbalans raken en dit kan effect hebben op het bedrijfsrendement. Slimstock laat zien welke mogelijkheden er zijn om van een supply chain afdeling een profit center te maken. Het gaat te ver om alle onderwerpen op te sommen, maar zeker is dat het nuttig kan zijn om het Thema Logistiek serieus te nemen.

Bekijk de presentaties over dit thema