"WEBWINKEL VAKDAGEN LEIDT TOT MEER LEADS EN EEN HOGERE TOP OF MIND BIJ OPDRACHTGEVERS"

De breed opgezette Webwinkel Vakdagen (WWV) is een evenement waar Shopworks graag aanwezig is. De onderneming die zichzelf omschrijft als ‘hét e-commerce bureau’ bestaat sinds 2011 en nam in januari 2019 voor de zesde keer deel aan de WWV. Directeur Tomas Hesseling: “De Webwinkel Vakdagen is een breed opgezet event, gezellig en dynamisch. Het event zorgt ervoor dat we een ‘hogere top of mind’ bereiken bij potentiële opdrachtgevers.”

Shopworks heeft zich inmiddels ontwikkeld van een puur op Magento gericht bureau tot een aanbieder en ontwikkelaar van websites, webshops en applicaties. Voor de WWV geldt hetzelfde, meent Hesseling. “De beurs ontwikkelt zich en oogt steeds professioneler. De indeling van de vloer verandert ook elk jaar. OGZ, de organisatie, probeert het concept elke editie te verbeteren. Van de ontvangst tot de presentaties en de locaties van de stands en standhouders. Ze vragen steevast wat exposanten missen en wat ze waarderen en passen het plan van de beurs daarop aan. Het is zeer positief dat ze in de verbetermodus staan, maar ook blijven staan. Gelukkig haalt de organisatie niet elk jaar hetzelfde draaiboek uit de kast.”

Verzamelen leads

Hesseling omschrijft de WWV verder als een gezellige drukke, dynamische beurs. “Er is geen gebrek aan actie. Voor Shopworks is het een heel mooi platform om in contact te komen met leads voor projecten. Daarnaast heeft onze deelname al geleid tot diverse nieuwe samenwerkingen met andere leveranciers uit de branche. Het is een ideaal moment om vak- en branchegenoten te ontmoeten. Uiteraard draagt de deelname aan de WWV ook bij aan onze naamsbekendheid. Het is lastig om aan te geven hoeveel extra omzet we genereren met de beurs, maar we bereiken zeker een ‘hogere top of mind’ bij potentiële opdrachtgevers. Ook zonder dat we ze spreken weten ze ons na het event beter te vinden.”

‘Organisatie gebruikt zelf ook big data’

Terugdenkend aan de editie van vorig jaar, herinnert Hesseling zich vooral een goede ontvangst en grotere zalen. “Aanvullend daaraan is het leuk om te zien dat ze zich echt bezighouden met het verzamelen en analyseren van big data. Bijvoorbeeld over hoe bezoekers zich over de beursvloer bewegen. Door goed naar dergelijke zaken te kijken zorgen ze ervoor dat de beleving van de bezoekers goed is en goed blijft.”

Drukte op de pleintjes

Als kennispartner van de WWV had Shopworks inzage in de plannen voor de 2019-editie. “Ik begrijp dat er meerdere pleintjes zijn gecreëerd. Ik ben benieuwd naar hoe dit er op de beursvloer uitziet. Mijn verwachting van de beurs is sowieso dat het lekker druk zal zijn. De economie trekt aan en e-commerce staat bij iedereen hoog op de agenda.” ShopWorks zelf zal op zijn stand de nadruk leggen op de implementaties van projecten gebaseerd op Shopware, Magento en Drupal. “We zien dat de vraag naar Shopware snel toeneemt en bij Magento speelt vooral het vervangingsvraagstuk, om over te stappen van Magento 1 naar 2. Online marketingdiensten leveren we niet, we ondersteunen klanten van het eerste strategische gesprek, het design en de realisatie tot en met de conversieoptimalisatie en de Content Studio werkzaamheden.” Aan het invoeren van producten of teksten in een webshop is toenemende behoefte, merkt Hesseling. “Dat kost bedrijven toch meer tijd dan ze eraan kwijt willen zijn. Daarnaast moet een klant in meerdere devices en dus responsive schermen willen denken. Dat is erg belangrijk, maar vaak niet de kernactiviteit van een onderneming."

Oriëntatiegesprek plannen

Benieuwd of deelname aan de Webwinkel Vakdagen past bij jouw organisatie en doelstellingen? Vraag een oriëntatiegesprek aan met een van onze account managers, leg jouw situatie voor en ga samen op zoek naar een voorstel dat aan jouw wensen voldoet.

 

Kunnen wij je helpen?

Kunnen wij je helpen met meer informatie of een advies op maat? Plan een 1:1 of neem direct contact op.

Ylona en Bo

Ylona Rooijakkers
Commercieel
Manager
ylona@ogz.nl
040 - 280 8409

Bo van Tongeren
Account Manager

bo@ogz.nl
040 - 280 8409