Interview met Mel van Lieshout van exposant Shopify

“Als jij een serieuze e-commerce partner bent in de Benelux, dan hoor je op de Webwinkel Vakdagen te staan.”

Het e-commerce landschap blijft in een rap tempo veranderen. Daarnaast neemt de concurrentie ook steeds meer toe, steeds meer bedrijven zien de vele voordelen die e-commerce biedt. Zo ook komen er steeds meer leveranciers, platforms en betaalbedrijven bij. Hoe zorg je ervoor dat jouw merk komt bovendrijven en dat je de juiste partners aanhaakt?

Hier komt de Webwinkel Vakdagen (WWV) om de hoek kijken. Dit is dé vakbeurs op het gebied van e-commerce, waar alle spelers uit de Nederlandse digital commerce-wereld bij elkaar komen. Of zoals Mel van Lieshout, Country Manager Netherlands Shopify, het verwoordt: “Als je als e-commerce partij bekend wil worden binnen de Nederlandse markt, dan is het noodzakelijk om op de WWV te staan.”

Mel van Lieshout van exposant Shopify aan het woord

Shopify is een grote speler op het gebied van webshops. Het bedrijf biedt “één platform met alle online verkoop- en point-of-sale-functies die je nodig hebt om jouw webwinkel op te starten, te runnen en te laten groeien.” Van Lieshout: “We zijn een e-commerce oplossing voor webshops over de hele wereld in 75 landen.”

Van Lieshout zelf is nu vijf jaar exposant bij de WWV en sinds twee jaar namens Shopify. Van Lieshout: “Als je kijkt naar de WWV in het algemeen en jij een serieuze e-commerce partner bent in Nederland en eigenlijk de Benelux, dan vind ik dat je gewoon op de Webwinkel Vakdagen hoort te staan.”

Verscheidenheid aan bezoekers

Waar de WWV ooit begon als een beurs voor webwinkels, is het uitgegroeid tot een evenement waar een grote verscheidenheid aan bezoekers op af komt. Zo is inderdaad een deel werkzaam bij een webshop, maar inmiddels is het bezoekersprofiel uitgebreid met onder andere b2b bedrijven, leveranciers, retailers en horeca. Alles wat iets met digital commerce te maken heeft, komt naar de WWV, van startups tot enterprises.

Dat is ook een reden waarom Shopify terug blijft keren. Van Lieshout: “Als je kijkt naar op welke bezoeker wij ons richten, zijn dat bestaande en nieuwe partners. Dat zijn allemaal mensen die opzoek zijn naar een webshop platform, of die al op een platform zitten, maar willen overschakelen. Dat gaat van startende ondernemers tot aan grote enterprises.”

Het behalen van doelen doe je niet alleen

Exposanten van de WWV hebben verschillende marketingdoelen. Shopify komt met een tweeledig doel. Van Lieshout: “De WWV is heel goed qua branding. Daarnaast zul je zien dat er heel veel (potentiële) partners op de beurs exposeren en als bezoeker naar de WWV komen. Ons doel is dus ook het genereren van leads.”

Dat hoeft Shopify als exposant niet alleen te doen: “Daarin heeft de organisatie ons ontzettend goed geholpen, van standbouw tot aan het scannen van nieuwe contacten met lead-scanners. In het hele traject bieden ze ons de handvatten die wij nodig hebben om er een succesvolle beurs van te maken.”

Open blik

De belangrijkste reden waarom van Lieshout andere bedrijven aanbeveelt om te exposeren op de WWV is vanwege de exposure. Zijn favoriete feature van de WWV haakt daarop logischerwijs aan. “Voor mij is het favoriete kenmerk van de WWV dat zowel de bezoekers als de exposanten met een open blik de beurs op komen. Ze zijn echt nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelen die gaande zijn in de e-commerce wereld. Als ze naar je stand komen, zijn er echt geïnteresseerd in wat je doet en ze willen weten wat je product inhoudt. Voor ons is het dus een mooi moment om nieuwe klanten aan te halen.”

Nieuwe doelen

Tot slot zegt Van Lieshout dat de WWV “een mooi moment is om met elkaar te connecten en de doelen van het komende jaar vast te stellen.” Voor Shopify is de beurs vooral een kans om nieuwe en bestaande partners en klanten te spreken en merchants aan te haken. Je kan dus zeggen dat voor Shopify de beurs geschikt is voor het genereren van brand exposure. Daarnaast is de WWV volgens Van Lieshout de beurs om te exposeren: “Als je als e-commerce partij bekend wil worden binnen de Nederlandse markt, dan is het noodzakelijk om op de WWV te staan.”

Ben je benieuwd geworden naar de opties? Vraag dan direct een brochure aan!

Oriëntatiegesprek plannen

Benieuwd of deelname aan de Webwinkel Vakdagen past bij jouw organisatie en doelstellingen? Vraag een oriëntatiegesprek aan met een van onze account managers, leg jouw situatie voor en ga samen op zoek naar een voorstel dat aan jouw wensen voldoet.

 

Kunnen wij je helpen?

Kunnen wij je helpen met meer informatie of een advies op maat? Plan een 1:1 of neem direct contact op.

Ylona en Bo

Ylona Rooijakkers
Commercieel
Manager
ylona@ogz.nl
040 - 280 8409

Bo van Tongeren
Account Manager

bo@ogz.nl
040 - 280 8409