De kracht van influencer marketing voor webshops

DON 13:15 - 13:45

Dit is een presentatie van 2018

In een wereld waarin het steeds lastiger wordt om de aandacht van de consument te verdienen, zien we een snel groeiende groep die die aandacht wel weet te vangen: zogenaamde 'influencers'! Denk aan blogs vol reistips, video’s waarin het dagelijks leven wordt getoond, Instagram accounts met fashion foto’s en ga zo maar door. Inspiratie is overal en wordt gebracht door iedereen. Niet voor niets zijn samenwerkingen tussen influencers en bedrijven inmiddels een fenomeen geworden. We noemen dit influencer marketing.

Hoe pak je dit aan? Hoe maak je influencer marketing een succesvol kanaal binnen de (online) marketingmix? Hoe vind je de juiste infuencers? Welke voorwaarden horen bij deze samenwerkingen? Hoe maak je inzichtelijk wat de resultaten zijn? In deze praktische en leerzame masterclass bespreken we alle stappen van een influencer marketing campagne en de strategie die daarbij hoort.

De spreker/organisatie heeft de presentatie (nog) niet gedeeld.

  • Thema
    Digital Marketing

    Hoe profileer ik mijn organisatie online? Dit is vaak een aardige zoektocht. Consensus vinden binnen je organisatie over de koers die je gaat volgen is erg belangrijk, maar dat is niet altijd eenvoudig, bijvoorbeeld als de online-minded mentaliteit ontbreekt of onvoldoende aanwezig is. Succes in digital marketing vereist namelijk flexibiliteit van organisaties, om mee te bewegen met innovaties en snel te kunnen inspelen op trends.