Geplaatst door: Webwinkel Vakdagen en Copernica Marketing Software

Leadgeneratie in fashion: zo ontwikkel je effectieve e-mailmarketingcampagnes

Hoe kun je als fashionretailer op een effectieve manier e-mailadressen verzamelen en de cookiepool laten groeien? Deze whitepaper biedt inzicht in hoe je met leadgeneratie een kwalitatief goede e-maildatabase opbouwt en effectief communiceert richting je klant.

Succesvolle leadgeneratie in fashion

Het toepassen van leadgeneratie in fashion, hoe doe je dat? Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips voor effectieve e-mailmarketing en gaat in op:

  • Een efficiënte werkwijze voor het ontwikkelen van leadgeneratiecampagnes.
  • De kwalitatieve- en kwantitatieve resultaten van leadgeneratie.
  • Het verschil tussen een joint venture en interne leadgeneratiecampagne.

Het verzamelen van e-mailadressen, gebruik deze kanalen

Inmiddels bieden Google AdWords en Facebook Advertising mogelijkheden voor het verzamelen van e-mailadressen. Voor marketeers biedt dit meer kansen om gerichter te adverteren en betaalde media toe te voegen aan hun één-op-één marketingstrategie.

Het e-mailadres is het betaalmiddel bij het invullen van een webformulier en is tevens de basis van e-mailmarketing. Het opbouwen van een kwalitatief goede e-maildatabase is een belangrijke vereiste voor effectieve leadgeneratie. Deze whitepaper beschrijft hoe Manfield, Van Tilburg en CoolCat samen met Tailor Digital en Copernica een kwalitatieve e-maildatabase hebben opgebouwd.

Leadgeneratie

Wat is het verschil tussen een joint venture en interne leadgeneratiecampagne? Het verschil is dat een joint venture campagne een samenwerking is tussen één of meerdere partners en een interne leadgeneratiecampagne zonder partners is. Deze whitepaper beschrijft de belangrijkste verschillen aan de hand van twee praktijkvoorbeelden:

  • De joint venture campagne van Manfield en Van Tilburg.
  • De interne leadgeneratiecampagne van CoolCat.

Naast de praktijkvoorbeelden bevat deze whitepaper ook een voorbeeld campagneflow en een overzicht van de campagne assets.

De benchmark voor leadgeneratie 

Tailor Digital heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met leadgeneratiecampagnes binnen de fashionbranche en deelt in deze whitepaper de belangrijkste resultaten en learnings. Enkele voorbeelden zijn:

  • Zorg voor betrokken medewerkers.
  • Keep it simple: een makkelijk en herkenbaar proces.
  • Sluit nieuwe contacten uit van je standaard e-maildatabase.

Download hier de whitepaper

email marketing leadgeneratie whitepaper

Reactie plaatsen