Prestop BV

Prestop BV

Haal de digitale wereld op de werkvloer met een informatiezuil of bestelzuil van Prestop

Met een zuil geef je personeel en klanten de mogelijkheid om extra informatie op te zoeken op de winkelvloer, biedt je een groter aanbod op minder vierkante meters, verkort je wachtrijen en vergroot je de kans op een hogere omzet d.m.v. upsell. Kortom, een zuil sluit naadloos aan op de omnichannel-strategie. Door betaling via een bestelzuil met pin aan te bieden wordt de drempel verlaagd om direct te bestellen. We laten je graag de laatste ontwikkelingen op het gebied van bestelzuilen en informatiezuilen zien op de Prestop stand (nr. 5).

Onze klanten over Prestop | ANWB | Heineken | Berden Mode | Boots | BMW Breeman

Robin de Bruijn van ANWB: "De mooie resultaten sinds introductie van de bestelzuilen zijn boven verwachting!" Klik hier voor de ANWB case.

Akira Seriese van Heineken: "De Bottle Your Own bestelzuilen zijn onderdeel van een attractie die jaarlijks meer dan 1,1 miljoen bezoekers trekt. Eén op de vijf bezoekers koopt een gepersonaliseerd bierflesje. Waar we ooit begonnen met alleen de Engelstalige versie van de software, daar presenteren we nu maar liefst 20 talen. Dankzij het analyse programma van Prestop kunnen we zien uit welke landen onze bezoekers komen die een flesje op naam laten zetten." Klik hier voor de Heineken case.

Niels Schouten van Berden Mode: "Prestop werkt professioneel, klantgericht en zeer zeker met een persoonlijke touch." Klik hier voor de Berden Mode case.

Marc van der Heijdt van Alliance Healthcare / Boots: "Vanaf de eerste kennismaking tot aan de implementatie merk je aan alles dat Prestop een 'common sense' bedrijf is. Men doet wat men belooft, men is bereid om creatief mee te denken in operationele oplossingen en er wordt gezorgd voor een aanbieding die werkbaar is en aan de verwachtingen voldoet. Geen verrassingen achteraf, er wordt helder gecommuniceerd wat er verwacht mag worden." Klik hier voor de Boots case.

Gert Jan de Jong van BMW Breeman: "Prestop kwam met een oplossing in de vorm van informatiezuilen met een 32" PCAP touchscreen, waarop onder andere SiteKiosk draait, om de websites in een afgeschermde omgeving te kunnen gebruiken. Het was fijn dat Prestop meedacht. Initieel vroegen we om schermen in landscape oriëntatie. Omdat de site echter de mogelijkheid biedt om offertes te laten maken, die vervolgens in A4-formaat staand getoond worden, adviseerde Prestop om te kiezen voor schermen in portrait stand. Dat werkt perfect. Een verkoper moet met aandacht luisteren naar de klant en de (verborgen) behoefte boven water zien te krijgen. Precies dàt heeft Prestop gedaan." Klik hier voor de BMW Breeman case.