ipster

ipster

 

Alle klantcommunicatie in één overzicht

ipster vangt de meeste telefoongesprekken op dankzij de slimme antwoordvoorspelling. De telefoontjes die toch worden doorgezet naar collega's van het callcenter zien direct de klantkaart van de inbellende klant, hun actuele orderstatus en de welke acties er openstaan. Daarnaast tonen we alle klantinformatie die relevant is voor jou.

Telefoon anno 2022

ipster herkent direct het nummer van de klant wanneer deze belt. Nog voor de klant een vraag stelt, krijgt hij automatisch antwoord. Het slimme systeem voorspelt op basis van AI en zijn orderstatus wat de meest voordehandliggende vraag is en geeft direct het antwoord. de klant kan aangeven of zijn vraag is beantwoordt, in 87% van de gevallen is de vraag beantwoordt.

Altijd. Persoonlijk. En supersnel.

Bellers worden herkend op basis van hun telefoonnummer en dankzij de snelle API-koppeling in combinatie met AI-techniek koppelen we direct een gericht en relevant antwoord terug op basis van de klant- of orderstatus. Het systeem werkt ook buiten kantooruren, is nooit ziek en komt zelden te laat...