diz informatiezuilen

diz informatiezuilen

Diz ontzorgt retail

Begin 2015 opende kledingmerk Didi haar nieuwe webshop. Daarbij hoorde ook een nieuwe omnichannel strategie: kleding die in de winkel niet meer beschikbaar is, kan direct via de webshop worden besteld en de klant rekent daarna de hele bestelling in één keer af. Een stukje service voor de klant, aldus ICT-manager Wilco Nierop. In samenwerking met diz ontwierp Didi losstaande zuilen, die in alle negentig filialen zijn geplaatst.

Wilco: "Als retailer kun je niet meer achterblijven met alleen een fysieke winkel. We vinden het daarom erg belangrijk dat we met onze webwinkel ín de winkel zogenoemde lost sales kunnen voorkomen. Is iets niet beschikbaar, dan kan het direct online besteld worden. Op deze manier hoeven we onze klanten geen 'nee' te verkopen."

"De klanten van Didi bestellen vaak setjes. Een broek en een trui die bij elkaar horen bijvoorbeeld. Als de broek uitverkocht blijkt te zijn, is dat dankzij de zuil in de winkel geen reden meer om dan van de hele outfit af te zien."

"In eerste instantie konden klanten een eventueel uitverkocht artikel bij onze kassadames bestellen, maar dit leverde vaak lange wachtrijen op. Aan één kassa werd afgerekend, besteld en ingepakt; dat moest anders. Via een relatie zijn we toen met diz in contact gekomen. Na het eerste gesprek was het idee voor een vrijstaande zuil eigenlijk al geboren."

"Het fijne aan diz is dat er wordt meegedacht. We hebben tijdens een van onze gesprekken aan diz voorgesteld om scanners te plaatsen op de plek waar normaal pinautomaten zitten. Stel dat een blouse bijvoorbeeld niet meer in de goede maat in de winkel hangt, dan kan een klant via de scanner direct bij de zuil de juiste maat bestellen. diz ging gelijk met dit voorstel aan de slag, dat waarderen wij zeer."