Geplaatst door: Webwinkel Vakdagen

De Shopping Awards blijven vernieuwen: iedereen een kans om te winnen!

De mogelijkheid om je gratis in te schrijven voor de Shopping Awards Publieksprijzen en een forse uitbreiding van het aantal categorieën. Dat zijn de belangrijkste vernieuwingen voor de Shopping Awards 2021.  Wijnand Jongen, voorzitter van de stichting Shopping Awards, over de afgelopen editie en de vernieuwingen.

De uitreiking van de Shopping Awards 2020 kon dit jaar gelukkig doorgaan, zij het in aangepaste vorm in september. Wat vond je van de afgelopen editie?
‘Een hele bijzondere editie waarbij de uitreiking even op zich liet wachten. Maar het samenzijn op 1,5 meter in Huis ter Duin was hartverwarmend. Veel blije en trotse winnaars en fijn om elkaar weer eens in de ogen te kijken. Op 25 maart 2021 gaan we sowieso de awards uitreiken, op 1,5 meter als het moet en met een groots gala als het kan. ‘

De winnaars van de afgelopen editie kwamen voor het eerst tot stand met behulp van Shopping Awards Vakexperts, e-commerce-experts met meer dan 3 jaar ervaring in de branche. Hun oordeel telde voor 50% mee in het eindoordeel, samen met de stemmen van consumenten. Wat is de rol van de vakexperts voor de aankomende editie?
‘Het succes van de vakexperts bouwen we dit jaar verder uit. Net als bij het Songfestival bepalen zij samen met consumenten wie de winnaars worden van de publieksprijzen. Dat blijkt prima te werken. Leuk om te zien is dat het er ook voor zorgt dat er in verschillende categorieën soms verrassende winnaars kunnen zijn. Meer dan ooit heeft iedereen die meedoet een kans om te winnen!’ 

De afgelopen editie telde 10 publieksprijs categorieën, dat worden er nu 40. Waarom een wijziging in het aantal categorieën?
‘We hebben het aantal categorieën van de publieksprijzen fors uitgebreid omdat veel webwinkels hier om hebben gevraagd. Nieuwe categorieën zorgen ervoor dat de herkenbaarheid van een categorie veel groter is, wat consumenten veel meer aanspreekt. Beste  woonwebwinkel of tuinwebwinkel spreekt nou eenmaal meer aan dan Huis en Tuin. Ook misten we een paar categorieën waar vraag naar was, denk aan bouwmarkten, dieren en opticiens. Iedereen blij dus!’

Dit jaar is er gekozen voor een opzet van de Shopping Awards Publieksprijzen waarbij je de mogelijkheid hebt om je gratis in te schrijven. Waarom is hiervoor gekozen?
'We zijn een not-for-profit stichting en willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk maken, zodat zoveel mogelijk webwinkels mee kunnen doen en een kans kunnen maken om te winnen.’

De inschrijvingen voor de Shopping Awards 2021 zijn inmiddels gestart. Ambitieuze online retailers en webwinkels hebben nog t/m 22 januari 2021 om zich hiervoor in te schrijven! Heb je minimaal 3 jaar ervaring in de e-commercebranche, dan kun je je ook inschrijven als Shopping Awards Vakexpert.

Meer weten over de Shopping Awards? Ga naar www.shoppingawards.nl

Shopping Awards

Reactie plaatsen