Platformisering

Welk platform, welke strategie en welke ontwikkelrichting kiest u?

Waar data belangrijk is en cross border zakendoen eveneens in de spotlight staat, is platformisering misschien wel de grootste uitdaging. Binnen het Thema Platformisering komen alle aspecten van deze ‘challenge’ naar voren. De belangrijkste vraag voor veel ondernemers is op welke borden ze sales technisch willen schaken. Maar minstens zo belangrijk is hoe je een bestaand platform bij de tijd houdt. 

Marketplaces
Wie platformisering zegt, zegt ook marketplaces. Grote aanbieders als Amazon, Ebay, bol.com en Marktplaats kennen een enorme toeloop van bedrijven die via deze platformen extra omzet willen realiseren. Het kiezen van de juiste aanpak is daarbij essentieel. Diverse partijen zijn op het onderwerp platformisering gesprongen, waaronder Newcraft. In een presentatie laat het bedrijf zien hoe strategie, executie en training kan helpen bij het realiseren van succes met marketplaces. 

Advertenties op platformen
Een groot Nederlands platform als Marktplaats gaat tijdens een presentatie in op ondernemers die groeikansen zien in meerdere markten. De nadruk tijdens de sessie ligt op het voorkomen van dubbel werk, hoe bij te sturen en hoe je verbeteringen kunt doorvoeren. De onderneming laat zien hoe het slim inrichten van advertenties op online platformen werkt, zodat bedrijven in meerdere landen succesvol kunnen zijn.  

Ontwikkelrichting verkoopplatformen
Vanuit de aanbieders van platformen bezien is het een grote uitdaging om bij de tijd te blijven. De expertgroep Re-Platforming onderzocht wat de uitdagingen zijn vanuit verschillende perspectieven en gaat tijdens een presentatie in op de vraag hoe een succesvolle re-platforming strategie eruit kan zien. Het is een uitgelezen kans om meer inzicht te krijgen in de richting waarin platformen zich bewegen en gaan bewegen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en toekomst van platformisering? Wacht niet en neem een kijkje bij een van de vele presentaties tijdens de WWV.

Bekijk de presentaties over dit thema