Icecat

Gold

Icecat

Icecat is een beursgenoteerd Nederlands bedrijf, opgericht in 1999 en gespecialiseerd in data-modellering, – normalisering, – standaardisatie en – structurering, content creatie, management en distributie.

Open Icecat biedt gratis productinformatie voor inmiddels 300+ participerende fabrikanten. Veel leidende ecommercebedrijven in de wereld maken gebruik van de Open Icecat-catalogus, die uitgegroeid is tot een marktstandaard voor productinformatie waarbij alle gangbare wereldtalen worden ondersteund.
Icecat beperkt zich niet tot de productinformatie van de participerende merken, maar helpt etailers en andere ecommercepartijen ook om hun assortimenten volledig af te dekken met hoogwaardige productdata (Full Icecat-catalogus met productinformatie). De miljoenen gestandaardiseerde product-datasheets binnen Icecat hebben daardoor inmiddels betrekking op duizenden verschillende merken en categorieën.

Het intensieve gebruik van Icecat heeft geleid tot een enorme (miljarden!) hoeveelheid jaarlijkse downloads van product-datasheets door de tienduizenden aangesloten ecommerce-sites: online shops, ERP-systemen, vergelijkingssites, inkoopsystemen, review-sites en andere ecommerce-applicaties. In ieder koop- of bestelsysteem is immers het raadplegen van goede productinformatie essentieel. De afgeleide downloadstatistieken vormen een interessante bron voor marktonderzoekers.

De CEO van Icecat is Martijn Hoogeveen PhD, die de activiteit in 2001 startte gedurende zijn aanstelling als ecommerceprofessor.
 

Business partner TW