Succesvol verkopen in het buitenland doe je zo! Het alternatief voor een webshop

WED 15:30 - 16:00

This is a 2018 presentation

Slechts een heel klein gedeelte van de Nederlandse (r)etailers verkoopt over de landsgrenzen. In een wereld die steeds internationaler wordt en waar technologie praktisch alles mogelijk maakt, is dit niet alleen een gemiste kans, maar komt hiermee ook een bedreiging om de hoek kijken: buitenlandse webshops die naar Nederland komen en marktaandeel wegsnoepen. Vergroting van je eigen ‘visvijver’ is een goede manier om met deze bedreiging om te gaan.
Deze weg naar het buitenland lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Amazon maakt het supereenvoudig jouw producten in heel Europa te verkopen zonder investeringen en taalproblemen. Een webshop is niet nodig en met een slechts een handjevol producten kun je al zeer succesvol zijn. In deze presentatie een praktijkcase van de ongekende mogelijkheden die Amazon biedt.

  • Theme
    Cross Border

    Ondanks de Brexit-voorbereidingen nemen de mogelijkheden voor grensoverschrijdend handelen toe. Cross border verkopen betekent extra afzetgebieden aanboren. Tijdens de themasessie cross border komen belangrijke aspecten van het internationaal zakendoen aan bod. De EU probeert drempels voor internationaal zakendoen weg te nemen, maar er zijn wel degelijk nog belangrijke verschillen tussen landen.