SEO en SEA voor héél veel filters en categorieën

TUE 15:30 - 16:00

Lecture hall 6

Zwarte toiletpotten voorzien van een verwarmde zitting, ledverlichting en een ingebouwde douchefunctie om je lichaam te reinigen zijn vandaag de dag geen uitzondering meer. Om het nóg luxueuzer te maken zijn deze innovatieve toiletpotten ook voorzien van een ingebouwde föhn onder de wc-bril voor een aangename droging van de onderkant van je lichaam. Bij het betreden van je badkamer gaat bovendien automatisch het licht aan en zorgt een sfeervol muziekje voor een gastvrije ambiance. Toch is deze evolutie binnen de categorie toiletpotten niet zonder uitdagingen. Het is namelijk moeilijker geworden om overzichtelijk weer te geven welke verschillende producten er allemaal beschikbaar zijn.

Door het grote aantal opties worden bezoekers geconfronteerd met honderden filters en categorieën. Dit maakt het navigeren door de website er niet per se gemakkelijker op, niet alleen voor de bezoeker, maar evenzeer voor zoekmachines zoals Google. Deze hebben immers context nodig om je pagina's te vinden. Enkel een titel en een lijst met producten blijken niet voldoende te zijn om te scoren op relevante zoekwoorden die uitmonden in de diverse combinaties van filters en categorieën.

Daarom neem Erik Hettinga jullie graag mee op de toenemende reis van badkamerwinkel.nl om al deze filterpagina's zichtbaar te krijgen in de organische zoekresultaten van Google. Ze hebben ook uitgezocht hoe we door middel van feeds automatisch een advertentiegroep voor elke pagina kunnen genereren. Dat is echt iets om naar uit te kijken!

Theme(s):

Marketing