Revolutie in Beauty- en RetailTech: Hoe Wetenschap, Technologie en Data Duurzaamheid Aansturen.

TUE 10:45 - 11:30

Lecture hall 10

Sinem Tuncer, een baanbrekende figuur in de beauty-industrie, heeft een opmerkelijk winstgevende benadering van afvalbeheer gepionierd. In deze aankomende sessie nodigen we je uit om diep in haar inzichten en expertise te duiken. We beginnen met het verkennen van het veranderende landschap van consumentenbehoeften, hoe ze de beauty-industrie transformeren en waarom duurzaamheid in dit tijdperk van cruciaal belang is.

Om het belang van duurzame praktijken in de beautysector beter te begrijpen, zullen we een fundamentele vraag behandelen: "Wat is afval?" Het is essentieel om onze benadering van afval binnen de context van de beauty-voorraadketen te herdefiniëren en te heroverwegen.

Naarmate we verder gaan, introduceren we het concept van een circulair leersysteem, een dynamische benadering die zich richt op hoe de industrie opereert, de efficiëntie maximaliseert en afval vermindert. Dit systeem heeft het potentieel om de beauty-industrie te revolutioneren, waardoor deze tegelijkertijd duurzamer en winstgevender wordt.

Maar het blijft niet bij theorie; deze sessie zal ook licht werpen op praktische voorbeelden van hoe Arkive, onder leiding van Sinem Tuncer, actief het probleem van overtollige voorraad aanpakt. De aanpak van Arkive omvat het sorteren en hergebruiken van overtollige producten, niet alleen als volwaardige items, maar ook als waardevolle grondstoffen. Bovendien gaat het bedrijf nog een stap verder door resterende middelen te schenken, bijdragend aan een meer milieubewust en sociaal verantwoord bedrijfsmodel.

De sessie zal ook belangrijke concepten omvatten, zoals Life Cycle Assessment (LCA), blockchaintechnologie, het Internet of Things (IoT) en de integratie van groene wetenschap in de beauty-industrie. Deze concepten zijn van cruciaal belang voor bedrijven die graag circulariteit in hun activiteiten willen begrijpen en omarmen.

Voor degenen die gepassioneerd zijn over schoonheid, technologie, retail en afvalbeheer, zal deze sessie een waardevolle diepgaande verkenning zijn van de cutting-edge ideeën en praktische toepassingen die de toekomst van de industrie vormgeven. Mis deze kans niet om een uitgebreid begrip te krijgen van hoe wetenschap, technologie en data duurzaamheid in de beautysector stimuleren. Sluit je aan bij ons voor een verhelderende verkenning van de toekomst van beauty en retailtech en hoe deze samenkomen met het kritieke domein van afvalbeheer.

Theme(s):

Duurzaamheid