Re-Platforming: wat is het en wat komt er bij kijken?

WED 14:45 - 15:15

Lecture hall 8

Thuiswinkel.org

Nieuwe online technologieën bewegen zich in een beangstigend tempo, en bedrijven die online actief zijn moeten zich continue aanpassen aan de laatste ontwikkelingen. Hierdoor lijkt de houdbaarheid van een website of mobiele app steeds korter te worden. Maar voor uitgebreide sites en web-toepassingen wordt het vernieuwen steeds lastiger. Deze platformen zijn complex, geïntegreerd met interne systemen en processen en ze spelen een rol in het primaire proces. Dit maakt het upgraden of vervangen tot een behoorlijke uitdaging.
De expertgroep Re-Platforming is met deze uitdaging aan de gang gegaan. De bluepaper Re-Platform beschrijft de uitdagingen vanuit verschillende perspectieven (organisatorisch, technisch, operationeel etc.) en geeft antwoord op de vraag hoe een succesvolle re-platforming strategie eruit kan zien. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar hoe van A naar B te komen, maar ook hoe dit een mindset op kan leveren om in de toekomst ook C en D te bereiken.

De presentaties van ShoppingTomorrow worden op deze website gedeeld.

  • Theme
    Platformisering

    Waar data belangrijk is en cross border zakendoen eveneens in de spotlight staat, is platformisering misschien wel de grootste uitdaging. Binnen het Thema Platformisering komen alle aspecten van deze ‘challenge’ naar voren. De belangrijkste vraag voor veel ondernemers is op welke borden ze sales technisch willen schaken. Maar minstens zo belangrijk is hoe je een bestaand platform bij de tijd houdt.