Jouw businessmodel: en jij een dropshipbaas of stock-king?

WED 11:10 - 11:30

Lecture hall 11

Postnl partner in logistieke oplossingen

Als je om je heen kijkt lijkt het wel alsof dropshipping dé nieuwe manier is om eenvoudig en snel geld te verdienen. Maar dropshipping bestaat toch al heel lang? En is misschien niet altijd even makkelijk. In deze sessie bekijken we aan de hand van data en praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van dropshipping. Ook hebben we het over alternatieven en ontdek je hoe PostNL je kan helpen bij het maken van de keuze voor jouw toekomstbestendige businessmodel.

Dropshipping of vanuit een voorraad verkopen?

Bij dropshipping bestel je als e-commerceondernemer elk product dat je verkoopt bij de groothandel of leverancier. Die verpakt het product en stuurt het op naar jouw klant. Hierbij heb je geen voorraad, handig! Waarom doet niet iedere e-commerceondernemer dit? Nou, omdat er ook nadelen aan zitten. In deze sessie gaat Gerard den Bakker van PostNL dieper in op dropshipping versus voorraad en de daarbij behorende winstmarges, klanttevredenheid en verzendkosten.

Na deze sessie weet jij meer over:

1. De voor - en nadelen van dropshipping
2. Alternatieven voor dropshipping
3. Maken van een keuze in dropshipping versus voorraad voor jouw business

  • Theme
    Logistics & fulfillment

    Of het nu onderdelen logistiek, aan-huis-leveringen of voorraadoptimalisatie betreft, een klant wil weten waar hij of zij aan toe is. Bezorgopties zijn een belangrijke factor bij de keuze van een consument voor de ene of de andere webshop. Duidelijkheid moet te allen tijde voorop staan. Daar hoort betrouwbare en real-time informatie bij. En natuurlijk hoort daar betrouwbare bezorging bij.