Het kan nog efficiënter: Een grote stap voor het verbeteren van verpakkingsdichtheid in de supply chain

WED 14:00 - 14:30

Lecture hall 3

Thuiswinkel.org

De verpakkingsdichtheid van de pakketten die verstuurd worden binnen de e-commercesector is nog niet optimaal. Vervoersmiddelen kunnen nog effectiever gevuld worden. Het vervoer van lucht gaat samen met een verhoogde CO2 uitstoot in het vervoer van pakketten. De sector werkt inmiddels hard aan de reductie van lucht in pakketten. Eind 2018 heeft Thuiswinkel.org namens de sector de huidige verpakkingsdoelstellingen weer aangescherpt. 
Naast de lucht in de pakketten zit er ook veel lucht in het logistieke proces zelf. Dit jaar leggen we de focus op het logistieke proces, waarbij we kijken naar het efficiënt gebruik van ruimte in rolcontainers, vrachtwagens en bestelbussen. Er liggen nog veel kansen om dit proces efficiënter in te richten.
Een interessante vraag is in hoeverre standaardisatie hierbij kan helpen. 

De presentaties van ShoppingTomorrow worden op deze website gedeeld.

  • Theme
    Logistiek

    Logistiek is vaak een onderschatte factor, maar blijkt vandaag de dag eens te meer de sleutel tot succes voor webwinkels. Wie immers zijn logistieke traject op orde heeft, kan klanten snel en met zekerheid bedienen. Of het nu onderdelenlogistiek, aan-huis-leveringen of voorraadoptimalisatie betreft, een klant wil weten waar hij of zij aan toe is. Het Thema Logistiek is breed, maar daardoor voor velen ook extra interessant. Misschien niet eens zozeer om de webwinkellogistiek zelf te verzorgen, maar minstens om te weten welke smaken er zijn in het effectief bedienen van klanten.