“Een winkel met alléén maar pindakaas? Dat gaat geheid mis!”

14:00 - 14:30

This is a 2023 presentation

Kun je je nog herinneren dat je vroeger aan de ontbijttafel zat en dat er een grote pot pindakaas op tafel stond? Om het broodje pindakaas wat lekkerder te maken deed je zusje hagelslag erop, smeerde je vader er een klodder sambal overheen en maakte je moeder er een echt feestje van met plakjes banaan.

Chiel en Michiel doen hun uiterste best om samen met hun team de lekkerste pindakaas van Nederland te maken, in 10 verschillende smaken. Zij zetten pindakaas op het voetstuk dat het verdient! Pindakaas is namelijk niet alleen heel lekker en gezond. De pindaplant geeft stikstof terug aan de aarde waardoor hij de grond rijker maakt.

Van huis uit is Michiel biologisch boer en zijn verhaal is letterlijk aan de keukentafel begonnen met als plan om de lekkerste pindakaas van Nederland te maken. Pindakaas in verschillende smaken bestond nog niet, dus ging hij zittend aan de keukentafel experimenteren. Naast de verschillende smaken hebben ze bij De Pindakaaswinkel al een heleboel leuke dingen gedaan zoals Nationale Pindakaasdag en hebben ze de eerste pindakaas van Nederlandse bodem gemaakt. Mede dankzij de benaderbare 'tone of voice' en het sympathieke product hebben ze meer dan 35.000 trouwe volgers op Instagram.

Nu, 6 jaar na de oprichting, rollen er ongeveer 15.000 potten per week uit hun eigen makerij. Hiermee verbazen ze vriend en vijand, want een veelgehoorde opmerking is en blijft “Een winkel met alléén maar pindakaas? Dat gaat geheid mis!”. Maar de jongens van De Pindakaaswinkel gaan vrolijk verder en het bedrijf blijft groeien. Ze hebben er bewust voor gekozen om hun pindakaas niet via de supermarkt te verkopen. Daardoor hebben ze nu 16 eigen winkels, ruim 900 verkooppunten en een online webshop. De pindakaas wordt energieneutraal geproduceerd door het gebruik van zonnepanelen op het dak van hun makerij in Aalsmeer en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden met open armen ontvangen. Voor de beste pindakaas zijn bij De Pindakaaswinkel 3 kenmerken essentieel: goed voor jou, goed voor de aarde en bovenal moet hij enorm lekker zijn. Het motto luidt dan ook: eet jij pindakaas? Dan ben je lekker bezig, Pindabaas!