Duurzaamheid in je bedrijfs-DNA geeft nieuwe kansen

TUE 13:15 - 14:00

Lecture hall 10

Marktplaats

Duurzaamheid zit in het DNA van Marktplaats. Maandelijks verbinden we meer dan 8 miljoen kopers en verkopers om producten een tweede, derde en soms wel vierde leven te geven. In 2022 bijvoorbeeld hebben 19,1 miljoen items via Marktplaats een nieuwe eigenaar gekregen. Daarmee maken we met elkaar een enorme impact op de reductie van CO2-uitstoot vergeleken met de aanschaf van nieuwe producten. Waarom zou Marktplaats met zo’n DNA dan nog een duurzaamheidsstrategie nodig hebben?

Rick Verkuyl, is bij Marktplaats verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de duurzaamheidsstrategie. Hij ziet dat er een belangrijke rol is weggelegd voor platformen in het stimuleren van verantwoorde keuzes, het vergroten van de bijdrage die onze gebruikers gezamenlijk hebben aan de doelstellingen voor het klimaat en de circulaire economie.

In zijn presentatie neemt Rick het publiek mee in de stappen die Marktplaats heeft gezet om duurzaamheid in alle lagen van de organisatie te omarmen, wat belangrijke learnings zijn en hoe elke ondernemer kan (en eigenlijk moet) starten met het integreren van duurzaamheid in zijn bedrijfsvoering. Dat kan al zo simpel zijn als je retouren of onverkochte voorraad aanbieden op een platform zoals Marktplaats. Laat je inspireren en zie de kansen die duurzaamheid jou kan bieden, ook als het nog niet in het DNA van je bedrijf zit.

Theme(s):

Duurzaamheid