Benieuwd naar wat kleiner verpakken allemaal oplevert voor VodafoneZiggo?

WED 12:00 - 12:30

Lecture hall 6

Postnl partner in logistieke oplossingen

Maar liefst 45% van de consumenten baalt van een pakket met te veel lucht erin. Dus een smartphone versturen in formaat verhuisdoos? Daar kun je als e-commerceondernemer echt niet mee aankomen. VodafoneZiggo zit dan ook bovenop klein verpakken. Want dat unboxing moment van de klant is superbelangrijk. En klein verpakken is een stuk duurzamer. En zo kan PostNL het weer snel bezorgen via het Sorteercentrum voor Kleine Pakketten.

Verpakkingen die goed uitpakken
Wat is voor VodafoneZiggo de reden geweest om met minder lucht te verpakken? Als eerste de klant. Een unboxing moment is superbelangrijk als je net je peperdure nieuwe smartphone uitpakt. Dat moet een feestje zijn! Verpakkingen die goed uitpakken zijn dus een must.

Minder verpakkingsmateriaal
Natuurlijk speelt als tweede reden duurzaamheid mee. Welk bedrijf wil nou nog grote pakketten opvullen met plastic? Het verpakken met minder lucht heeft uiteindelijk positief invloed gehad op de klanttevredenheid, is duurzamer, bespaart kosten en kleine pakketten worden sneller verzonden. Hoe ze tot de uiteindelijke verpakkingen gekomen zijn vertelt Robert – samen met logistiek partner PostNL - op het podium van de Webwinkel Vakdagen.

Schrijf je in voor de lezing van VodafoneZiggo en PostNL en bereid je voor op een portie kleiner verpakken inspiratie.