Alles wordt anders in de e-commerce logistiek

THU 12:00 - 12:30

This is a 2018 presentation

De opkomst van e-commerce is volop aan de gang. Het is een achtbaan met gebeurtenissen. De logistieke uitdagingen daarbij zijn groot. Nieuwe concepten worden haast aan de lopende band geïntroduceerd.

Toch verloopt de ontwikkeling van de e-commerce markt niet heel anders dan de ontwikkeling van de markt voor auto’s verliep bijvoorbeeld. Doordat de ontwikkelingen in een groot aantal andere markten goed zijn bestudeerd, kunnen we (een klein beetje) in de toekomst kijken voor de e-commerce markt.

Ook hebben we de experts van de ShoppingTomorrow Expertgroep “Innovation and E-fulfilment” gevraagd naar hun verwachtingen over de e-commerce logistiek over 5 jaar, dus in 2022.

In deze presentatie laten we zien welke verschuivingen wij verwachten in het e-commerce landschap, met name toegespitst op de logistiek. Wat zijn historisch gezien goede strategieën in een markt die zo snel groeit als e-commerce nu groeit? Welke logistieke concepten verwachten we de komende jaren? En welke ontwikkelingen in afleveropties en de last-mile? 

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door ShoppingTomorrow expertgroep Innovation and E-fulfilment.