7 Tips & tricks om succesvol te verkopen op Amazon

12:10 - 12:30

This is a 2022 presentation

ProfitWiser


Amazon wordt steeds groter en groter en speelt een belangrijke rol in de customer journey. Steeds meer bedrijven verkopen op Amazon en zijn niet altijd afgestemd op dit platform. Het vraagt een andere aanpak dan deze bedrijven gewend zijn. Ze zijn gewend dat ze met weinig inspanningen op bol.com serieuze omzetten kunnen genereren. Al snel komen ze erachter dat dit niet zo werkt op Amazon. Nog steeds veel bedrijven zien Amazon een kanaal wat je er even erbij doet en daar gaat het al fout. 

Zie het als een nieuw bedrijf wat je opzet en waar je continu aan verschillende knoppen draait. Er moet een strategie worden uitgedacht, maar ook vaker worden aangepast op de (beperkte) data wat je continu verzamelt. Je moet Amazon serieus oppakken en het een goede kans geven en niet bij de eerste tegenvaller opgeven.

Niet alleen Amazon, maar ook Amazon-experts, coaches en bureaus verkopen mooie succesverhalen. Nam vertelt liever eerlijk waar de valkuilen zitten en hoe het echt zit. Het totaalplaatje moet kloppen, alle puzzelstukjes moeten samen komen om succesvol te zijn op Amazon. Nam vertelt het allemaal.